Haber

Bakanlar yeni MEB projesini tanıttı!

Yetiştirme enstitüleri, mesleki ve teknik eğitim okulları, halk eğitim merkezleri ve özel eğitim meslek okullarında üretilen eserlerin PTT AVM aracılığıyla dünyaya açılmasını sağlar. ‘MEB Geçidi’Platform, Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Proje kapsamında olgunlaşma enstitüleri, mesleki ve teknik eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri ve özel eğitim meslek okulları bünyesinde bulunan 541 mağaza PTT AVM bünyesinde ‘MEB Geçiş’ sistemine kayıt edilerek e-Ticaret eğitimi verildi. PTT tarafından tüm mağazalara verilir. ‘MEB Pasajı’nda yaklaşık 5 bin eser paylaşıldı.

Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda ihtiyacı olan tüm ürünleri üretebildiğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak mesleki eğitimin üretim kapasitesini çok ciddi bir şekilde artırdık. 2018 yılında 200 milyon ciro yaparken eğitim alanlarının birçoğunda üretim yapılamazken bugün üretim kapasitesine ulaştı.” Yılsonuna 11 ayda 2 milyar TL katkı payı olarak öğrencilerimize 1 milyon TL, öğretmenlerimize 200 milyon TL dağıttık.Yıl sonunda yine kâr payından dağıtacağız. Meslek lisesi öğrencileri eğitim alırken işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının karşılanması açısından değerli bir boşluğu doldururken aynı zamanda eğitim de vermektedir. eğitim düzeyi ve değerler eğitimi.dedi.

‘8 BİN 300 ÜRÜN TESCİL ETTİK’

Bakan Özer, eğitimde üretim ve istihdamı güçlendirmek için çalıştıklarına işaret etti. “Mesleki eğitimde 50 Ar-Ge merkezi açtık. Milli Eğitim Bakanlığı başta mesleki eğitim olmak üzere tüm eğitim birimlerinde fikri mülkiyet, patent, faydalı model, marka ve tasarım tescili kültürünü yaygınlaştırmaya çalışıyor. 8.300 eser tescili Bu eserlerin 162’si Artık orta ve temel eğitimde öğrencilerimiz yenilikçi yaklaşımlar, fikri mülkiyet ve sınai haklar kültürü ile yetişmeye başlamışlardır.Bunu ülkemizin geleceği için çok değerli bir fırsat olarak görüyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı olarak da bunu güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız.Meslek lisesi öğrencileri artık yurtdışına ihracata başlamıyor.Meslek lisesi öğrencileri sadece iş ihraç etmiyor, ihraç ettikleri işleri üreten makineyi de üretiyorlar. .”söz konusu.

KARAİSMAİLOĞLU: BİR ŞEKİLDE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, dijitalleşmenin ağır ve hızlı gelişmesi sonucunda elektronik ticaretin de her yıl katlanarak arttığına işaret ederek, elektronik ticarette tüketicilerin istedikleri işe istedikleri zaman, istedikleri zaman kolayca ulaşabildiklerini kaydetti. bir günün saatleri.

Karaismailoğlu, bu kapsamda ‘MEB Pasajı’ sayesinde eğitimden üretime kadar özel çocukların ve kadınların istihdamına da katkı sağlanacağını belirtti. Karaismailoğlu, “‘MEB Pasaj’ bizim için de çok değerli aslında bir bakıma sosyal sorumluluk projesi. İnşallah Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız bu ortak çalışma değerli bir misyon üstlenecek ve özel olarak üretilen eserler vatandaşa ulaşacak.” ve tüketiciler.”dedi.

‘6 AY KOMİSYON VE KARGO ÜCRETİ ALINMAYACAK’

Bakan Karaismailoğlu, ‘mebpasaj.pttavm.com’ adresinde MEB çalışmalarına özel bölüm açtıklarını belirterek, “PTT AVM’de özel eğitim kurumlarımız için açtığımız mağazalardan kimseye bunu yapmıyor. Protokol tarihinden itibaren 6 ay boyunca pansiyon ücreti ve kargo ücreti alınmayacak. Son derece memnunuz. İstihdama güç katacağına inandığımız bu adım.Arkadaşlarımızı tebrik eder, projemizin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.İnşallah gelişen süreçte sistem otururken hem öğrencilerimiz hem okullarımız hem de vatandaşlarımız bu katkılardan faydalanır. Tabii ki bu projenin ortaya çıkması ve hayata geçmesi için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum.PTT Genel Müdürlüğümüze ve PTT çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu