Haber

Bursa Şehir Hastanesi bünyesinde Organ Nakli Merkezi kuruldu

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Organ Nakli Merkezi belgesinin Bursa Şehir Hastanesi bünyesinde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirdi.

Yavuzyılmaz, Bursa Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Bursa Şehir Hastanesi’nin Güney Marmara bölgesindeki sağlık üslerinden biri olduğunu ve birçok özel hizmet sunduğunu söyledi.

Bursa Şehir Hastanesi’nin hem şehrin hem de bölgenin lokomotiflerinden biri olduğunu vurgulayan Yavuzyılmaz, hastanenin organ ve doku nakli sertifikasının Sağlık Bakanlığı tarafından tescillendiğini belirtti.

Yavuzyılmaz, nakil merkezi konusunda uzun süredir çalıştıklarını belirterek, “Yoğun emeğin karşılığını veren bir hizmet. Bunun bizim için ayrı bir önemi oldu tabii. Türkiye’de 9 uyum merkezi var. Bunlardan biri Bursa. Balıkesir Çanakkale’de Bursa, Yalova ve Bilecik illerinin de içinde bulunduğu bölgesel uyum merkezlerinden biri.” söz konusu.

Yavuzyılmaz, Bursa’nın yaklaşık 10 yıldır organ naklinde beyin ölümü tespit etme ve donöre dönüştürme konusunda lider konumda olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Son değerlendirmelerde yine Türkiye birincisi olduk ve özellikle Bursa Şehir Hastanesi beyin ölümü tespit edip donöre dönüştürmede Türkiye’de ilk oldu ama şimdi Şehir Hastanemizde organ nakli faaliyetimiz yoktu. Türkiye’de ihtiyaç sahibi organ bekleyen il ve merkezlere ulaştırıyorduk Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre önceliği ve uygunluğu olan vakalar da buraya aktarıldı şimdi bunu da organlara aktararak yeni bir süreci başlatıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan hastanemizde hastalarımız bu ayın 9’unda bakanlıkta sertifikamız onaylandı.Bu olağan süreçte çok emek ve emek var.”

Yavuzyılmaz, bölge koordinasyon merkezinin çalışmalarının ve özellikle hastanenin bu konudaki hazırlığının çok zaman aldığına değindi.

Çok emek harcanan birçok bileşenin bir araya getirilerek sürecin tamamlandığını anlatan Yavuzyılmaz, şöyle konuştu:

“Öncelikle bu işi yapacak insan kaynağına sahip olmanız gerekiyor. Bu transfer faaliyetlerini yürütecek yeterlilikte ve kesinlikte uzman bir ekibe sahip olmanız gerekiyor. Hamdolsun böyle bir grubumuz var. Gerek ağır bakım uzmanlarımız, gerekse ağır bakım uzmanlarımız. beyin ölümünün tespiti ile başlayan yoğun bakım sürecinde, öncelikle karaciğer ve böbrek nakli konusunda ihtisas yapmış doktor arkadaşlarımızla birlikte bu altyapıyı kurmamız gerekiyordu.

Yavuzyılmaz daha sonra Bursa’nın sağlık yatırımlarını anlatan bir sunum yaparak şehrin 2022 yılında sağlık alanındaki faaliyetlerini değerlendirdi.

Bursa Şehir Hastanesi Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Dursun Topal, il sağlık müdür yardımcıları, başhekim yardımcıları ve Organ Nakli Merkezi’nde görevli uzman hekimler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu