Haber

Çankırı’dan “yüzyılın felaketi”nin yaşandığı deprem bölgesine 82 tır yardım malzemesi gönderildi.

Çankırı’dan “yüzyılın felaketi”nin yaşandığı deprem bölgesine 82 tır yardım malzemesi gönderildiği bildirildi.

Çankırı Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında görev alacak çok sayıda ekibin gönderildiği belirtildi.

Çankırı halkı bazında kısa sürede çok sayıda yardım TIR’ının afet bölgesine sevk edildiği belirtilen açıklamada, “Bu kapsamda afetin 5. günü itibarıyla 33 tır taşıyan gıda, giyecek ve benzeri malzeme taşıyan 2 araç, teknik malzeme taşıyan 2 araç, 39 iş makinesi, 1 gıda TIR’ı kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından yürütülmüş ve bu araçlarla 37 adet personel, 49 adet gıda, giyecek ve benzeri malzeme taşıyan tır ve tır , teknik malzeme taşıyan 10 araç, 2 iş makinesi, 1 cenaze taşıma aracı ve bu araçlarla 8 ekip sivil toplum kuruluşları ve özel işletmeler tarafından afet bölgesine sevk edildi.

Açıklamada, Türkiye’de yapılacak yardımların zamanında temin edilebilmesi için Çankırı Valiliği tarafından kurulan Uyum Merkezi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Makine Parkı ve İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki “ayni yardım toplama noktaları” ile irtibata geçilmesi uyarısında bulunuldu. gelecek ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılabilir.

pinarbasiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu