Haber

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Ukrayna’ya silah desteği çağrısında bulundu

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başlangıcından bu yana Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ile görüştüklerini belirterek, “Kiev’in daha fazla silaha ihtiyacı var. Çok sayıda modern teçhizat aktarmaya devam edersek Ukraynalıların Rusya’yı durdurma potansiyeli artacak.” arttırmak.” dedim.

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) konuşan Duda, Zelenskiy’e “Asla pes etmeyeceğiz” dedi. dedi dedi.

Ukrayna’nın savaşın başından beri askeri desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Duda, bu konuda Zelenskiy ile görüştüklerinin altını çizdi.

Duda, “Kiev’in daha fazla silaha ihtiyacı var. Lider bize bunu her zaman söyledi. Çok sayıda modern teçhizat aktarmaya devam edersek, Ukraynalıların Rusya’yı durdurma potansiyeli artacaktır.” ifadesini kullandı.

Aynı oturumda konuşan Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, savaş nedeniyle zor bir durum yaşandığına dikkat çekerek, “Bu zor durum karşısında bile birlik, beraberlik ve üretken birliktelik gösterebildik” dedi. dedi.

Ukrayna’ya desteğin artırılması gerektiğini vurgulayan Nauseda, bu konuda Polonya ile anlaştıklarını söyledi.

Rus enerji kaynaklarına bağımlılığın azaltılmasına yönelik tüm faaliyetlerin desteklenmesi gerektiğini belirten Nausea, Litvanya’nın bunu bir yıl önce başardığını ve bunun Avrupa Birliği genelinde yapılması gerektiğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu