Ekonomi

Borsa İstanbul’da 4 hisse güne temkinli başlayacak

Investing.com – Borsa İstanbulKAP’a yapılan açıklamalarda, Volatilite Bazlı Önlemler Sistemi (VBTS) kapsamında DOFER, UFUK, MARBL ve REEDR hisselerine yönelik önlem alındığı belirtildi.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında. DOFERHisse senetlerine bugün seans başından geçerli olmak üzere 14/03/2024 tarihine (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

İlgili paya hâlihazırda uygulanmakta olan kredi işlem yasağı tedbiri, brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

UFUKPayları 15/02/2024 (seans başı) ile 14/03/2024 (seans sonu) tarihleri ​​arasında emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa düzeninin kısıtlanması ve piyasadan emir girişinin sınırlandırılması”, “emir iptalinin, emir miktarının azaltılmasının ve emir fiyatının kötüleştirilmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgilerinin yayınlanmasının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır.

UFUK paylarında hâlihazırda uygulanan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredi işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri, emir paketi tedbirlerinin uygulandığı dönemde de devam edecek.

MERMERVe REEDRBugün itibarıyla hisseleri 14/03/2024 tarihine (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Bugün BIST’te kısıtlamaları kaldırılacak hisseler

Bugün seansın bitmesinin prestijiyle AGROThisselerine uygulanan kredi işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleriyle. VKINGVe HATEKHisse senetlerine uygulanan kredili işlem yasağı kaldırılacak.

InvestingPro, borsa bilgileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel hisse senedi grafikleri dahil, yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlara sahiptir. Katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu