Ekonomi

Bank of America, hisse senetlerine art arda yedinci haftadan itibaren sermaye girişi olduğunu bildirdi

Bank of America’nın müşteri işlemlerine ilişkin verileri, Aralık ortasından bu yana hisse senedi alımlarında önemli bir artış olduğunu ve müşterilerin üst üste ikinci hafta daha fazla ABD hisse senedi satın aldığını gösteriyor.

Bank of America’nın borsa analistlerinin bildirdiğine göre, bu satın almalara ilişkin toplam bedel 3,3 milyar dolarla son beş haftanın en büyük rakamı oldu.

Bireysel hisse senetlerindeki bu alım eğilimi yedi haftadır devam ederken, borsa yatırım fonları aracılığıyla hisse senedi endekslerini takip eden fonlar üçüncü haftada net satış gerçekleştirdi.

Dikkat çekici bir şekilde, hedge fonları ve büyük ölçekli yatırım müşterileri sırasıyla on ve beş haftadır ilk kez alım yapıyor. Şirketlerin hisse geri alımları yavaşlasa da üst üste on hafta boyunca normal seviyelerin üzerinde kalmayı sürdürdü.

İrtibat Hizmetleri ve Sağlık Hizmetleri departmanlarındaki önemli satın almalarla Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon branşları bu trendin ön saflarında yer aldı.

Finans şubesi ise son yedi haftanın en değerli yatırım çekilişine sahne oldu. Daha az riskli görülen şubelerde üst üste üçüncü hafta yatırımlarda artış yaşanırken, Finans departmanı dışında ekonomik açıdan daha hassas değerlendirilen şubelerde Kasım ayından bu yana ilk kez yatırımlarda artış yaşandı.

Bank of America analistleri bir yorumda, “Ekonomik açıdan hassas sektörlere ilişkin bakış açımız daha iyimser” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

osmangazi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu