Haber

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi açılışında konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi adıyla yeniden hizmete giren spor tesisinin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, DEM Partisi’nin İBB Adayı olarak Başak Demirtaş’ı aday göstereceği tezlerine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: “Bir adayın başka bir parti aday gösterip göstermeyeceği konusunda yorum yapması doğru değildir. Dolayısıyla bu konu DEM Partisi’nin meselesidir. Benim yorumuma “Benim yapmamı gerektirecek bir durum değil” diye cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Zeytinburnu ve Fatih ilçeleri sınırında yer alan Yedikule Spor Tesislerini yeniledi. Tesisin yeniden açılış töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Fatih Belediye Başkanı adayı Mahir Polat’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 33 yıl sonra aynı sahanın yenilenen versiyonuna gelen İmamoğlu ve Polat, sahada farklı branşlarda faaliyet gösteren spor kulüplerine üye çocuklarla sohbet etti. Genç sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren İmamoğlu, Fatih Vatanspor ile Zeytinburnu Telsizspor kadın futbol takımları arasında Yedikule Gençlik Spor Tesisleri’nde oynanan ve Süper Lig hakemi Kürşat Filiz’in yönettiği maçın startını verdi. Mahir Polat’ın, Türk futbolunun sol kanat oyuncularından merhum Metin Kurt’un aynı zamanda eski Yedikulespor Teknik Direktörü olduğunu İmamoğlu’yla paylaşmasının ardından İmamoğlu, “Böyle değerli bir ismi burada yaşatmak güzel olurdu.”

İmamoğlu, tesisin açılışının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

DEM PARTİSİNİN KARAR KONUSU

DEM Partisi’nin İBB Adayı olarak Başak Demirtaş’ı aday göstereceği tezi üzerine İmamoğlu, “Bir adayın başka bir parti aday gösterip göstermeyeceği konusunda yorum yapması gerçek bir şey değil. Dolayısıyla bu DEM’in meselesidir. Kararı parti verecek.Benim yorumumda “Bu benim yapmamı gerektirecek bir şey değil” dedi.

BÖYLE BİR AN’DA NEDEN BU KADAR ÇOK AKTİVİTE KAYBOLDU?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesiyle ilgili şunları söyledi: ‘Gündemimizde İstanbul’un gündeminde olmayan hiçbir şey yok, önceliklere göre ilerliyoruz. “İftira ve yalanla uğraşmayacağız” sorusunun cevabı sorulduğunda İmamoğlu, “Bakın, bakın, bakın… Seçimlerin neler yapabileceğini, oy kazanmanın neler yapabileceğini değerlendiriyorum. Bütün bunlar neden yapıldı?” Böyle bir anda şevk söner mi? Halkın her zaman söylediği şey doğrudur, çok haklıdır.” “Milletin gündeminde ne varsa o olacaktır” dedi.

İmamoğlu, “Milletin gücü, sandık gücü, böyle bir iradeye sahip olmayan yöneticilerin sesini bir anda susturabiliyor. Dün söylediklerinin tersini de söyleyebilirler. Ben onun söylediğinin şu olduğuna inanıyorum: İftira, yalan ve benzeri şeylerle işimizin olmadığı bir İstanbul ve Türkiye yaratalım.” “5 yıldır nefes almadan çalışıyoruz” dedi.

UZAY YOLCULUĞUNA EŞLİK ETMEK BİR BECERİ DEĞİLDİR; HER ŞEYE RAĞMEN GURURLUYUM

İmamoğlu, uzaya çıkan ilk Türk astronotunu izlerken neler hissettiğini de belirterek, “Tebrikler, gurur verici. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının uzaya gitmesi, bayrağımızı dünyaya göstermesi elbette gurur verici. oradan ama bizi gururlandıran şey kendi uzay aracımızla uzaya gitmek.Uzay araştırmalarında.Uzun bir yol kat ettik mi, söz verdiğimiz gibi Ay’a mı gittik, uzay araştırmalarında hangi aşamaya geldik tartışılıyor.Aksi halde, Başka bir kurum, kuruluş veya devletin gücüyle yapılan bir uzay yolculuğuna eşlik etmek marifet değil ama biz bunu da yaptık. “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımız bayrağımızla oradaydı. Tarih yazdı ve astronot olarak kaydedildi. Her şeye rağmen bu bir gurur meselesidir” dedi.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI’NIN CEVABI: İYİ İNSANLAR YARIŞSIN, FATİH KAZANSIN

İmamoğlu’na, “Mevcut Fatih Belediye Başkanı sizin hakkınızda ‘O benim arkadaşımdır, o benim arkadaşımdır’ dedi. Daha sonra haklarınız çiğnenmemeli, gereğini yapın dedi. Siz bir beyanınızın olduğunu düşünüyor musunuz?” bunun hakkında?” o sordu.

İmamoğlu, “Arkadaşımdır, dostumdur. Ama başka cümleler söylerse teşekkür ederim. İyi insanlar rakip de olsa, iyi insanlar birbirlerine güzel söz söylerler. farklı görüşler. Ben hayatım boyunca böyle davrandım, öyle davranmaya devam edeceğim.” Evet. Yeterli insanlar, güzel insanlar, partisi ve düşüncesi ne olursa olsun bu ülkeye 360 ​​derece fayda sağlar. Yani hiçbir zaman zarar vermezler. Çabaları bile güzel. Şu anda solumda bir kişi duruyor. Fatih için çabalayan Uzman Beyefendi. “Hem işinde uzman, hem de hayatında yetenekli, özel bir insan. Düzgün insanlar yarışsın, Fatih kazansın. İstanbul kazansın, ülke kazansın. Dileğimiz bu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu