Haber

Bakan Yumaklı: 210 milyon nüfuslu sözlerim çarpıtıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün Mersin’de yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin 2050 yılındaki nüfusu 105 milyon, gelecekteki misafir sayımızı da hesaba katarsak 210 milyon olacak. Bu nüfusun yiyecek ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” dedi. Bakanın sözlerinin Türkiye’ye gelen mültecileri de kapsadığı yönündeki iddiaların ardından Yumaklı, sözlerinin çarpıtıldığını belirten bir açıklama yaptı.

“KONUK BOZULMUŞTU, TURİSTLER DEMEK İSTİYORUM”

Bakan Yumaklı, Mersin’de yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin 2050 nüfusu 105 milyon, gelecek misafir sayısını da hesaba katarsak 210 milyon olacak. Bu nüfusun gıda ve ihtiyaçlarını karşılamamız gerekecek.” Aşağıdaki açıklamaları kullanmasının ardından başlayan tartışmalara yeni bir açıklamayla yanıt verdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yumaklı, Mersin’de yaptığı konuşmada hem vatandaşların hem de turistlerin beslenme ihtiyaçlarının karşılandığını hatırlatarak, sorunsuz bir şekilde devam etmek için yürüttükleri çalışmaları rakamlarla anlattı. ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu rakamları ifade ederken kullandığım ‘misafir’ kelimesinin bazı sosyal medya haber ve yorumlarında çarpıtıldığını veya farklı anlamlar yüklendiğini gördüm. Konuşmamın bütünü ve bağlamı dikkate alındığında açıkça ‘turist’i kastettiğim görülüyor. Genellikle turizm sektöründe kullanılan ‘misafir’ tabiri ile.”

DEZENFORLAMA ÇABALARININ MERKEZİ: “TAM MANİPÜLASYON”

Gelişme üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, Bakanın sözlerinin mülteci olarak yorumlanmasının “tamamen manipülasyon” olduğu belirtildi. Merkezin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ‘Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın ‘105 milyon mülteci ülkemize gelecek’ dediği iddia doğru değil.” Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise “2050 yılında Türkiye’nin nüfusu artacak” dedi. 105 milyon olsa gelecek misafirlerimizi de hesaba katarsak 210 milyon olacak. “Bu nüfusun beslenme ve ihtiyaçlarını karşılamamız gerekecek” ifadesinin manipüle edildiği belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı gıda politikalarımızı belirlerken her yıl ülkemize gelen turistleri de dikkate alıyor. Bakan Yumaklı ayrıca açıklamasında hem vatandaşlarımızın hem de ülkemize gelen turistlerimizin beslenme ihtiyaçlarının karşılandığını, gelecekte de bu ihtiyacın sorunsuz bir şekilde karşılanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Yumaklı’nın açıklamasındaki “misafir” tabiri, ülkemizi ziyaret eden turistlere yönelik olup, bunun “mülteci” olarak yorumlanması tam bir manipülasyondur.

ozalp-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu