Ekonomi

ABD verileri tarihi rekor kırdı

Altın fiyatlarında dalgalanma sürüyor. Küresel enflasyon sorunuyla baş etmeye çalışan merkez bankaları bir süredir faizleri artırarak durumu kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı.

ABD Merkez Bankası faiz oranını yüzde 5,50 ile 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarsa da ekonomik veriler henüz bir iyileşme olmadığını gösteriyor.

ABD tarım dışı istihdam verileriyle piyasalarda hareketlilik yaşandı. Altın tarafında hızlı bir yükseliş yaşandı ve tarihi rekor kırıldı.

ABD’de tarım dışı istihdam verilerindeki artışın beklentilerin altında kalması üzerine gram altın, tarihi yüksek seviyesi olan 1830,5 liraya ulaştı. Kapalıçarşı’da gram altın 1860 liraya yükseldi. Öte yandan ons altında 2004 dolarına yükselişler yaşandı.

ABD VERİLERİ NASIL ELDE EDİLDİ?

ABD’de tarım dışı istihdam verileri ekim ayında 150 bin kişi arttı. Beklentiler 170 bin kişilik artış yönündeydi. İşsizlik yüzde 3,9 olurken beklentiler yüzde 3,9 olacağı yönündeydi. Altın fiyatlarındaki artışın nedeni beklenen rakamların gerçekleşmemesi nedeniyle ABD ekonomisindeki kırılganlıkların daha da artabileceğidir.

haberpiraziz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu