Ekonomi

Özhaseki: Türkiye ile Fildişi Sahili arasındaki ticaret hacmi 1 milyar dolar

Bakan Özhaseki, Fildişi Sahili’nin bağımsızlığının 63’üncü yılı ve ülkenin Ankara’daki büyükelçiliğinin açılışının 10’uncu yılı münasebetiyle Çankaya ilçesindeki bir otelde düzenlenen resepsiyona katıldı.

Programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özhaseki, katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Özhaseki, Türkiye’nin Afrika’daki birçok dost ülke ile yakın iş birliğine dikkat çekerek, bunu daha da artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye ile Fildişi Sahili arasındaki iş birliğinin giderek geliştiğini belirten Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlet başkanları ve ilgili bakanlar arasında gerçekleştirilen toplantılar, karşılıklı ziyaretler ve mutabakat zaptı bir noktada ticaret hacmimizin gelişmesine vesile oldu. Ticaret hacmi şu anda bir milyar dolara yaklaşıyor ama inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti adil, karşılıklı çıkara dayalı ve saygı çerçevesindedir.Sürdürdüğü her ilişki Afrika ülkelerinden karşılık görmekte ve bu ticaret hacmi giderek artmaktadır.

Türkiye’nin tarihte Afrika ve Avrupa’da nereye giderse gitsin adaleti ve insanlığı getirdiğini ifade eden Özhaseki, “Bu nedenle dünyanın bütün milletleri bizi sömürü için birçok Afrika ülkesine giden ülkelerden ayırıyor.” söz konusu.

Ülkenin bağımsızlığının yıl dönümünü kutlayan Özhaseki, Fildişi Sahili’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Afrika Kupası’nda ülkeye başarılar diledi.

Konuşmanın ardından Özhaseki ve Fildişi Sahili’nin Ankara Büyükelçisi Khadidjata Toure, bağımsızlık yıl dönümü için hazırlanan pastayı kesti.

haberkaracasu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu