Ekonomi

Yapay zeka ürünlerine yönelik güçlü talep nedeniyle Wedbush tarafından Nvidia hisse fiyat tahmini yükseltildi

Wedbush’taki finansal analistler, Nvidia (NVDA (NASDAQ:NVDA)) hisseleri için fiyat hedeflerini 850 $’dan 1.000 $’a yükselterek, şirketin önümüzdeki hafta gerçekleşecek dünya çapındaki yapay zeka konferansından (GTC) olumlu duyurular beklediklerini belirttiler.

Analistler, yaklaşan duyuruların hisse senedinin performansı üzerinde derhal olumlu bir etki yaratabileceğini öne sürerken, mevcut piyasa sinyallerinin Nvidia’nın yapay zeka odaklı ürünlerine yönelik devam eden güçlü bir talebe işaret ettiğine de dikkat çekiyor.

Wedbush ekibi, konferansa hazırlanırken çeşitli konulardaki güncellemeleri dört gözle bekliyor.

Nvidia’nın yakında çıkacak olan Blackwell mimarisinin mevcut Hopper mimarisine kıyasla performansta önemli gelişmeler sağlayacağını bekliyorlar.

Tekrarlamak gerekirse, Nvidia daha önce H100’ü sergilemiş ve A100 modeline kıyasla yapay zeka görevleri için dokuz kata kadar daha hızlı makine öğrenimi eğitimi ve otuz kata kadar daha hızlı veri işleme sağlayabileceğini iddia etmişti.”

Wedbush, performansta beklenen bu kadar önemli bir artışla birlikte, A100’den H100 modeline geçişin fiyatlarda önemli bir artışa yol açtığı ve maliyeti iki katından fazla artırdığı göz önüne alındığında, Nvidia’nın yeni ürünlerini nasıl fiyatlandıracağı ile özellikle ilgileniyor.

Ayrıca analistler, Nvidia’nın grafik işlem birimleri ve yapay zeka teklifleri için şirketin mevcut projeksiyonlarının ötesinde 2025 yılına kadar uzanan gelecek planları hakkında ek ayrıntılar arıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu