Ekonomi

TotalEnergies, yenilenebilir enerji kaynaklarının yarısı için ABD ve Avrupa’da alıcı arıyor

Fransız enerji devi TotalEnergies’in, Amerika Birleşik Devletleri ve birçok Avrupa ülkesinde bulunan yenilenebilir enerji projeleri portföyündeki %50 hissesini satma sürecinde olduğu bildiriliyor. ABD, İspanya, Portekiz, Fransa ve Yunanistan’daki rüzgar ve güneş enerjisi varlıklarını içeren portföyün değerinin yaklaşık 2,5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Şirket şu anda satışı kolaylaştırmak için potansiyel danışmanlarla görüşüyor, bu da farklı alıcılarla birden fazla süreçle sonuçlanabilecek. Bu hareket, şirketlerin yeni projelerin daha da geliştirilmesini finanse etmek için rüzgar ve güneş enerjisi santrallerindeki hisselerini elden çıkardığı yenilenebilir enerji segmentindeki daha geniş bir trendle uyumlu.

Benzer şekilde, Aralık ayında TotalEnergies, bir offshore rüzgar santralinin %22,5 hissesini Taylandlı PTT Araştırma ve Üretim’e 522 milyon £ (yaklaşık 660,54 milyon $) karşılığında sattığı bir işlemi tamamladı.

Rakiplerine kıyasla oldukça düşük karbonlu enerji üretim kapasitesiyle tanınan TotalEnergies, yenilenebilir enerji sektöründeki varlığını genişletmeye devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz yıl yenilenebilir enerji şirketi Eren’in tamamını borç dahil 3,8 milyar Euro karşılığında satın almıştı.

Enel, Repsol ve Iberdrola gibi diğer enerji şirketleri de yenilenebilir portföylerindeki karşılaştırılabilir hisselerin satışına katıldı. Bu stratejik atılımlar, küresel yenilenebilir enerji segmentinde hammadde ve sermaye maliyetlerinin arttığı bir ortamda gerçekleşiyor.

TotalEnergies’in potansiyel satışla ilgili herhangi bir yorumu olmadı. Yeni döviz kurları 1 $ – 0,7903 £ ve 1 $ – 0,9260 €’dur.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

cigliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu