Haber

Rekorunu kırdığında hoşuna gitmedi! Manchester efsanesinden ilginç Haaland yorumu: Umurumda değil

Manchester City’nin forvet oyuncusu Haaland, İngiltere Premier Ligi’ndeki ilk 33 maçında 36 gol atarak harika bir sezon geçiriyor. 22 yaşındaki Haaland’ın bu rekoru üzerine inşa etmesi gereken iki maçı daha var ve City’deki ilk sezonunda üç kupa kazanabilir.

Manchester United efsanesi Cole, 1993/94’te Newcastle’dayken tek periyotta 34 gol atarak rekoru elinde tuttu. 51 yaşındaki eski oyuncu, Norveçli oyuncunun son dokuz aydaki başarılarını övdü, ancak içinde bulunduğu takım göz önüne alındığında başarının çok daha kolay olduğu uyarısını da ekledi.

“REKORLAR KIRILMAK GEREKİYOR”

Andy Cole, William Hill ve Footy Accumulators’ın podcast’ine No Tippy Tappy Football’a şunları söyledi: “Rekordan neden hayal kırıklığına uğrayayım? Rekorlar kırılmak için var ve açıkçası umrumda değil.

“Şimdi diğeri benim rekorumu kırdı ve bence Haaland’a karşı adil olmalıyız. Bence o [Erling Haaland] kesinlikle mükemmel bir forvet olduğunu kanıtladı.”

“Manchester City’nin gol atmak zorunda olduğunuz için bu kadar çok gol atmasına şaşırmadım. Çok fazla şans yaratıyorlar ve tek yapmanız gereken son şutu vurmak ve muhtemelen bir sezonu 20 golle bitirebilirsiniz.”

“Umarım beni beğenmemişsindir”

Alan Shearer ve Andy Cole, Premier Lig’de iki maç daha (42) oynayarak rekoru paylaştı. Haaland’ın başarısı, hem Cole hem de Shearer’ın Premier Lig kulüplerinin dönem başına 42 maç oynamasıyla bu rakamlara ulaştığı düşünüldüğünde daha da etkileyici bir rekor olarak öne çıkıyor.

Ancak Cole, City’nin büyük oyuncusunu, tüm övgülere rağmen bir sonraki çeyrekten gollerin o kadar kolay gelmeyebileceği konusunda da uyardı. United ikonu, neredeyse 20 yıl önceki kariyerinin ardından hiçbir lig döneminde 21’den fazla gol atmayı başaramadı ve Haaland’ın da aynı şansın kurbanı olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

bozovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu