Yaşam

Sınava girecek Gaziemirli öğrencilere özel destek

Pozitif Ömür Merkezi’nde ihtiyaç sahibi vatandaşlara Manevi Destek ve Danışmanlık Hizmeti veren Gaziemir Belediyesi, Liseye Geçiş Sistemi Sınavına girecek 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Psikodrama Temelli Kaygı Yönetimi” konulu küme çalışması yürütüyor. Pozitif Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen çocuk, ergen ve ebeveyn görüşmelerinde sıklıkla başvuru konusu olan gerilim ve kaygı yönetimi konusunda daha fazla öğrenciyi bilinçlendirmek ve bu konuda daha fazla öğrenciyi bilinçlendirmek amacıyla 24 kişilik gruplarla psikodrama temelli kümeleme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. korku yönetimi becerilerini artırmak. Psikodrama Temelli Endişe Yönetimi grup çalışmasına katılan 8. sınıf öğrencilerimiz gevşeme ve başa çıkma becerilerini geliştirirken başarı ve sınav yapmanın olumsuz etkileri konusunda farkındalık kazandılar. Psikolog Deniz Bağdaş ve Psikolog Kübra Deniz’in yürüttüğü program ile çocuk ve gençlerin psikodrama kümesi içerisinde sorunlarını analiz etme yollarını prova etmeleri ve bu davranışları gerçek hayatta daha kolay uygulayabilmelerine katkı sağlandı.

Pek çok öğrencinin sınav öncesi ve sınav sırasında kalp çarpıntısı, titreme, kafa karışıklığı gibi bazı fiziksel şikayetler yaşayacağına dikkat çeken Psikolog Deniz Bağdaş, Pazar günü sınava girecek öğrencilere şu tekliflerde bulundu:

“Sınav, sadece belli bir sürede ve konu hakkında kazanılan bilgilerin bir ölçüsüdür. Düşük puanınızın sizi başarısızlığa uğratacağını ya da kötü bir duruma düşüreceğini düşünmek sadece kaygınızı artıracaktır. Sınav sadece bilginizi ölçer, kişiliğinizi değil. Becerileriniz ve potansiyeliniz tek bir test puanıyla eşleştirilemez. İyi ya da kötü, başarılı ya da başarısız olmanın ötesindesiniz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu