Yaşam

Sezen Aksu’dan Merve Dizdar’a tebrik ziyareti

Sezen Aksu, Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Kuru Otlar Üstüne” filmindeki performansıyla 76. Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Merve Dizdar’ı tebrik etmek için ziyaret etti.

Aksu, Dizdar’ın oynadığı Alice Müzikali’ne gitti. Dizdar, kulislerde tanıştığı Sezen Aksu ile pozunu Instagram hesabından yayınladı.

.

Ne oldu?

Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Merve Dizdar, “Filmde canlandırdığım Nuray karakteri, inançları ve varoluşu için mücadele eden ve bedel ödemek zorunda kalan bir kadın. Bu uğurda onu tanımak ve anlamak uzun zaman alıyor.Uzun yıllar çalışmak isterdim ama yaşadığım coğrafyada kadın olmak ne yazık ki Nuray ve Nuraylar’ın duygularını ezbere bilmeyi gerektiriyor geçmişten beri. Doğduğum gün Risk alan ve ne olursa olsun umudunu kaybetmeyen tüm ablalarıma ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.”

Dizdar’ın bu konuşmasına sosyal medyadan bazı kullanıcılar tepki gösterdi. Konuşma, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu tarafından da hedef alındı. Uslu, “Önce kendi ülkene saygı duymayı öğreneceksin Merve Dizdar. Sonra aldığın ödül için bu ülkenin bütün vatandaşlarından tebrikler bekleyebilirsin. Ödül alanların tebrik edilecek bir yanı yok. Ülkelerine saygı duymuyorlar.”

Festivalin ardından oyunu İstanbul’da oynadıktan sonra Reuters’e konuşan Dizdar, “Burada gördüğüm taban beni çok etkiledi” dedi. Dizdar, “Ülkeme böyle bir ödül kazandırdığım için çok mutluyum. Bunu tüm ablalarımla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Reuters’in “Cannes’daki en iyi kadın oyuncu, ikinci tur seçim günü kutuplaşmış Türkiye’ye döndü” başlıklı haberinde, “Dizdar hem tebrik kutlamaları hem de hayranlarından sert eleştiriler aldı. Bu durum ülkedeki aşırı kutuplaşmayı gözler önüne seriyor. ” (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

haber-karsiyaka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu