Haber

İmamoğlu: “Kaybettiğimiz Her Seçim Ülkemizin Bir 5 Yılını Daha Alır Bizden.

HABER: OKTAY YILDIRIM – KAMERA: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunceli’de; “Bundan sonra asker olmaya devam edeceğim. Biz çünkü kaybedemeyiz. Kaybettiğimiz her seçim ülkemizin 5 yılını daha götürüyor. Artık kaybedemeyiz. Ama İstanbul’u da kaybetmeyeceğiz. Kaybetmeyeceğiz.” İstanbul da göreceksiniz.Seçimi de kaybetmeyeceğiz. Bakın, kesin bir söz söylüyorum: Artık kaybetmek yok. Artık İstanbul’u kaybetmek yok. Diğer büyük şehirleri de kaybetmek yok. Türkiye’nin seçimlerini kaybetmek yok” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunceli ilçelerindeki Alevi inanç merkezlerini ziyaretinin ardından akşam saatlerinde kent merkezine ulaştı. İmamoğlu, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu, Tunceli Meydanı’nda vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. İmamoğlu’na Tunceli ziyaretinde eşi Dilek İmamoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol eşlik etti.

Bir esnaf İmamoğlu’na şunları söyledi:

“Sadece Kılıçdaroğlu’nun değişimiyle değil, ideolojik bir değişimle Türkiye’nin geleceğinde sosyal demokrasiye önem veren, solu önemseyen, emekli, personel ve çalışanlarla daha fazla buluşabilen bir CHP yaratmak için var olan insanlar olmak istiyoruz. Halk, biz bu ülkeyi terk etmek istemiyoruz” Biz bu ülkede nefes alamıyoruz. Tepeden tırnağa her şey bir sorun. Bunların değişmesi için daha cüretkâr ve solcu bakış açısıyla, kurucu ideolojinin kusurlarından uzaklaşarak, halkın önünde daha net tartışarak uzaklaşabiliriz… Mesele Zafer Partisi’nin zaferi değildir.”

İmamoğlu, esnafa şunları söyledi:

“47 yıl sonra DİSK’le ilk kez sözleşme yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yim. 15 yıl sonra DİSK’le ilk kez sözleşme yapan belediye başkanıyım. Toplumsal ittifakın sürdürülmesi için yoğun çaba sarf edildi. ve bugünkü muhalefet grubu ortada. Ancak bu çaba başarıya dönüştü: “Başkalaşım değil, herkesin orijinal haliyle var olabileceği bir ittifak ruhu yaratabilirdik. Sorunu başka bir yerde, daha evrensel bir zeminde, toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek bir zeminde tutabilirdik. Bunlar olmadı. Bugün maalesef seçimi kaybettik.”

İmamoğlu, Tunceli Meydanı’nda şöyle konuştu:

“GELECEĞE UMUT BAKMAKTAN KONUŞTUK”

“Elazığ’dan sonra elimizden geldiğince bu güzel toprakların, bu güzel şehrin ibadethanelerini, özellikle ibadethanelerini gezmek, oradaki maneviyatı hissetmek, Alevi hemşehrilerimizin bu şehre bakışını görmek istiyoruz. doğa,insanlık ve dünya daha doğrusu merkezde odakta hücrelerinde.Eşimle buraya geldik sabahtan beri buraya geldik.Sohbet ettik,konuştuk,paylaştık açıkçası biraz hüzünlendik , geleceğe umutla bakmayı konuştuk, dedelerle sohbet ettik, dualarını aldık.

“81 İLİ VE 86 MİLYON İNSANI AYRIMCILIK OLMADAN SEVİYORUZ”

81 ili ve 86 milyonluk bu cennet cenneti ne olursa olsun biz bu şehri olduğu gibi seviyoruz. ve bu aşk böyle bir aşk değil: yani sadece bir politika ile değil, bir fikir ile değil vesaire. Hak ve hürriyetlerin en üst düzeyde korunduğu, adaletin bu ülkede her insana geleceğe dair büyük umutlar verdiği bu memlekette çocuklarımız gerçekten o sevimli elmas gibidir. O çocukları kucakladıktan sonra Ekrem İmamoğlu’nun hücrelerine yüklenen sorumluluğu size anlatamam. Diyorum; ‘Tanrım, beni onlara mahcup etme.’ Çok büyük bir sorumlulukla ayrılıyorum. Çünkü tamam yetişkinler olarak konuşabiliriz, yanılabiliriz, farklı olabiliriz ama bu çocuk sevgisini yaşamak benim gibi bir yöneticiye büyük sorumluluk yüklüyor. Bu nedenle bugünü çok değerli bir gün olarak görüyorum.

“SOKAK AZ EVVEL’İN BAŞINDA SAYIN GENEL BAŞKANIMIZI ARADIM”

“Nazimiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek yanıma geldi ‘Bizim oradaki insanımızı ağırlayacağımız bir yer yok. orada misafir ağırlanır.Hani Nazimiye benim Genel Başkanımın memleketi.Sayın Genel Başkanımızla defalarca görüştük aslında ‘gelelim beraber açar mıyız’ diye. , ama biz tasarlayamadık.Açıkçası bu fırsatı bulduğumda en azından yerinde göreyim dedim.Açıldı.Giriliyor ve mekan kullanılıyor.Az önce Genel Liderimizi telefonla aradım. sokağın başında Vallahi sizden habersiz Tunceli’ye geldim bilginiz olsun dedim. Selamını ilettim.Onun da sana selamı var.Onu da ileteyim.Burası bitince Belediye Başkanımız geldi ve ‘Buraya bir isim verelim’ dedi. İşte, ‘İstanbul’ dedi, dedi, dedi. Söyledim; O yerin adı şöyle olurdu: Bir kere dedim, mahallenin partimize ve bize Nazımiyeli Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye ettiği bir şahsiyet var. ‘Ona vermelisin’ dedim. Sağ olsun, o da aynısını yaptı.

“GÖZÜMÜZ, KULAĞIMIZ BU TOPRAKTA HER YERDE”

İstanbul’da bir görevde olmamıza rağmen gözümüz kulağımız bu memleketin her yerinde. Biz de burada ezan dinliyoruz. Doğanın derdini de dinliyoruz. Buradaki insanlarımızın ibadethanelerinde yaşadıkları sıkıntıları da dinliyoruz. Ülkemizin her noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğin, eşitlikçi belediyeciliğin, insan ayrımı yapmayan belediyeciliğin, insanı ön planda tutan belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini verdiğimizi düşünüyorum. Bu itibarla da toplumun her kesiminin yoksulluğundan istihdam olanaklarına, çevreden geleceğin güvence altına alınmasına kadar her konuyu dikkate alan, çocukları, kadınları ve çocukları ön planda tutarak politikalar üreten bir belediyecilik ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. genç insanlar.

“DOĞRULARI SÖYLEYEN EKREM İMAMOĞLU OLMALIYIM. MİLLETLER BANA OY VERİYOR”

2024 yılında onun sınavını hakkıyla vereceğimize inanıyorum. Size şunu söyleyeyim: Bir seçimi kaybettik. Onunla yüzleşmek zorundayız. 2023’ü kaybettik. Tarihi bir seçimdi. Kazanmalıydık. Neyi kaçırdık? Düşünmek zorundayız, konuşmak zorundayız. Seninle uğraşmak zorundayız. Eksiklikleri sizden duymak zorundayız. Onları düzeltmeden önümüze bakamayız. Onlara bakmadan önümüze bakarsak inanın önümüzü göremeyiz. O bakımdan nezih, ahlaklı, parti disiplinine uygun, parti içinde tartışılacak sorunları konuşarak bunu yapıyorlar. Bakın ben 90 gündür partimdeki muhataplar dışında kimseyle partimden bahsetmedim. Basın önünde yaptığım konuşmalardan birini bile bulamazsınız. 90 gündür partim ve partimin yöneticilerinden bahsediyorum. konuşmaya devam edeceğim. Özellikle Genel Liderimiz. Ben doğruyu söyleyen Ekrem İmamoğlu olmalıyım. İnsanlar bana oy veriyor. O kadar inanıyorum. Hepinizin huzurunda doğruları söylemeye devam edeceğim.

“ŞİMDİ KAYBETMEK YOK. İSTANBUL’DA KAYBETMEK YOK. DİĞER BÜYÜK ŞEHİRLERİ KAYBETMEK YOK. TÜRKİYE SEÇİMLERİNİ KAYBETMEK YOK”

Sorunların çözümleyicisi olma çabasında sonsuz bir asker olacağım. Motamot, söylediğim ve yaptığım gibi ‘2023 seçimlerinde asker olacağım’. Bundan sonra da asker olmaya devam edeceğim. Kaybedemeyiz. Kaybettiğimiz her seçim, ülkemizin bir 5 yılını daha elimizden alıyor. Artık kaybedemeyiz. Ama İstanbul’u da kaybetmeyeceğiz. Ona söyleyeceğim. İstanbul’u da kaybetmeyeceğiz. Göreceksin. Ama ülkemizin bundan sonraki seçimlerini kaybetmeyeceğiz. Bakın, kesin bir söz söylüyorum: Artık kaybetmek yok. İstanbul’u da kaybetmeye gerek yok. Diğer büyük şehirleri kaybetmeye gerek yok. Türkiye seçimlerini de kaybetmenin bir yolu yok. Bu itibarla bu güzel memleketin en yiğit insanlarının bulunduğu Tunceli’de hepinizin huzurunda önümüze daha güçlü bakan ama bizden ders çıkaran politikalar ve kurumlar olmak için sizlere sesleniyorum. hatalarını, insanlarıyla temasa geçmelerini, hesap vermelerini ve her zaman insanların denetimine tabi olmalarını sağlar. Cesur olacağız. Cesur demokrasi için cesur liderlik göstereceğiz. Hepinize teşekkür ederim. Tanrı seni korusun. Buradaki maneviyatı ziyaret ediyorum ve orada dua ediyorum. Onların önünde dua ediyorum. Orada namaz kılanların duasını istiyorum. Buradaki her vatandaşın duasını istiyorum. Yolumuz açık olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu