Ekonomi

TOBB sanayi odalarından sallantı bölgesine 5 proje

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki 12 Sanayi Odası Lideri olarak, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, Türkiye’nin yeniden canlanmasına ve normalleşmesine katkı sağlamak amacıyla gündeme geldik. İstanbul Sanayi Odası’nın konut sahipliğindeki şoktan etkilenen 11 ilin ekonomisi.

Bu kapsamda başlatılan projeler ve uygulanmasında yarar göreceğimizi düşündüğümüz öneriler şunlardır:

“TEDARİKÇİM SHAKE BÖLGESİNDEN”

Özellikle büyük ölçekli firmaları deprem bölgesindeki firmalardan hammadde ve yarı mamul tedarik etmeye davet ediyoruz. Bu çerçevede TOBB Sanayi Veritabanından bölgedeki üreticilerle gerekli eşleştirmeleri yaparak bölgedeki ticareti canlandırmayı hedefliyoruz. Tüm illerimizde bulunan Oda ve Borsalar ile 65 Şube Meclis üyeleri bilgilendirilerek ülke genelindeki iş çevrelerinin projeye katılımının sağlanması amaçlanmaktadır.

ULUSAL GIDA PERAKENDECİLERİ ÇALIŞMASI BAŞLADI

Ulusal ölçekte faaliyet gösteren gıda perakendecilerinin, Oda ve Borsalar ile Daire Başkanlıkları aracılığıyla tremor bölgesindeki üreticilerden tarım ve gıda ürünleri ile hammaddelerini satın almalarını hedefliyoruz. Bu konuda başlatılan çalışmalara hız verilecektir.

E-TİCARETÇİLERDEN POZİTİF AYRIMCILIK

TOBB e-Ticaret Daire Başkanlığı Meclisi aracılığıyla başlatılan pazaryerlerinin sarsılan bölgedeki firmalardan tüketicilere teslim edilecek işlerde pano almasının engellenmesi uygulamasını şubedeki tüm firmalara yaygınlaştırmayı hedefliyoruz, ve bölgedeki üreticileri ön plana çıkarmaktır. Bölgeden internet üzerinden yapılacak satışların satış ve kargo maliyetlerinin düşürülmesi için kargo firmaları nezdinde girişimlerde bulunulacaktır.

TEKNİK DESTEK TEMİNİ

İstihdamı ve ekonomik aktiviteyi canlandırmak, zarar gören üretim tesislerini yeniden faaliyete geçirmek amacıyla Oda ve Borsalar aracılığıyla ve üyelerimizin katkılarıyla teknik güçlendirme seferberliği başlatacağız.

ÇALIŞANLARA EK GELİR DESTEĞİ

2023 yılı boyunca çalışanlardan kesilen gelir vergisi ve sigorta priminin deprem bölgesindeki istihdamın geri kazanılması amacıyla iade edilmesinin faydalı olacağını takdirle karşılıyoruz. Böylece söz konusu kesintilerin çalışanlara ek gelir olarak yansıması sağlanacaktır.

Toplantıya kimler katıldı:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanı – İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, TOBB Başkan Yardımcısı – İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, TOBB Başkan Yardımcısı – Kocaeli Ticaret Odası Sektör Lideri Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı – İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası Lideri Tamer Kıran, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi – Adana Sanayi Odası Lideri Zeki Kıvanç, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi – Kayseri Sanayi Odası Lideri Mehmet Büyüksimitci, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Nadir Kapitone, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Irk, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziante p Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükegen ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız.

 

 

cukurova-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu