Teknoloji

OPPO Yeni Teknolojilerini INNO DAY 2022’de Tanıttı

INNO DAY 2022’de OPPO, sağlık izleme çözümü OHealth H1’i, kendi geliştirdiği MariSilicon Y Bluetooth ses SoC adlı ikinci çipini ve kullanıcılarını gerçek akıllı yaşam deneyimleri ile destekleyen OPPO Air Glass 2’yi tanıttı.

 

Dünyanın lider akıllı sanat markası OPPO, her yıl düzenlediği teknoloji etkinliği OPPO INNO DAY 2022’yi online canlı yayınladı. ‘Daha İyi Bir Geleceği Güçlendirmek’ temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte OPPO’nun akıllı eğlence, akıllı üretkenlik, akıllı sağlık ve akıllı öğrenmeden oluşan Dört Akıllı Girişim kapsamında geliştirdiği yeni teknolojiler tanıtıldı.

 

OSağlık H1

OPPO, Four Smart Enterprises’ın bir modülü olan akıllı sağlık teknolojileri geliştirmeye değerli kaynaklar ayırıyor. Kullanıcıların sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmasına yardımcı olan proaktif yaklaşımlar geliştirmek için 2021 yılında OPPO Health Lab’i kuran OPPO, bu yıl şirketin yeni akıllı sağlık hizmetleri alt markası OHealth’i geliştirdi. Aile bireylerinin kullanımına yönelik altı sağlık verisi izleme fonksiyonunu tek bir cihazda birleştiren OHealth H1, kan oksijen seviyesi ölçümü, EKG, kalp ve akciğer dinleme, nabız ölçümü, vücut ısısı ölçümü ve uyku takibi yapıyor.

 

OHealth H1 kullanıcıları, yüksek hassasiyetli sensörler ve birim başkanı sağlık algoritmaları sayesinde tüm aile bireylerinin sağlığını daha yakından takip edebilecek. OHealth H1, estetik olarak yuvarlatılmış kenarları, merkezi oval tasarımı ve yalnızca 95 gram ağırlığı ile bu alandaki klasik tıbbi cihaz tasarımlarından farklılık gösteriyor. Bu tasarım, kullanıcıların OHealth H1’i her yere yanlarında taşımalarını kolaylaştırır ve düzenli sağlık ölçümlerini günlük rutinlerine entegre etmelerine yardımcı olur. OPPO’nun daha iyi sağlık hizmetleri için bir köprü oluşturması amacıyla geliştirilen OHealth H1, kullanıcılara, hastanelere ve kliniklere akıllı, profesyonel ve kullanışlı sağlık çözümleri sunuyor.

 

MariSilicon Y

OPPO, OPPO tarafından geliştirilen ilk tescilli görüntüleme NPU’su MariSilicon X’in ardından MariSilicon ailesinin ikinci üyesi MariSilicon Y Bluetooth ses SoC’sini (Stereo Optik Kompresör) de tanıttı. En gelişmiş N6RF işleme teknolojisini kullanan ilk SoC’lerden biri olan MariSilicon Y, kendi geliştirdiği orijinal bir Pro Bluetooth Paketi sunar. Bu paket, pazarın en gelişmiş Bluetooth özellikli SoC’lerine kıyasla Bluetooth bant genişliğini yüzde 50 oranında artırıyor. Tahlil, tescilli URLC codec teknolojisine ve 590 GOPS’a kadar cihaz üzerinde bilgi işlem gücüne sahip özel bir NPU ile donatılmıştır. MariSilicon Y, Bluetooth aracılığıyla eşi benzeri görülmemiş 24 bit/192 kHz kalitesinde ultra net kayıpsız ses iletebilir. Bu, kullanıcılara kablolu iletişim ile alınan seslerin aynı kalitesini kablosuz iletişimin tüm avantajlarıyla sunar. MariSilicon Y testi sayesinde kullanıcılar, kablosuz Bluetooth özellikli kulak içi ve baş üstü kulaklıklarla en yüksek dijital ses kalitesinin keyfini çıkarabilir.

 

Hava Camı 2

Etkinlikte OPPO’nun en yeni aR (Assisted Reality) çalışması OPPO Air Glass 2 de tanıtıldı. Yaklaşık 38 gram ağırlığındaki OPPO Air Glass 2, olağanüstü hafif ve güçlü bir tasarıma sahip. Görüntü düzeltmeyi ve daha fazla kişiselleştirmeyi destekleyen camlar, bu parçayı günlük gözlüklerden neredeyse ayırt edilemez hale getirir. OPPO Air Glass 2 ile telefon görüşmeleri ve gerçek zamanlı çeviri yapmak, konum bazlı navigasyon hizmetlerinden faydalanmak, işitme engelliler için sesleri metne dönüştürmek ve daha birçok akıllı deneyim yaşamak mümkün olacak.

 

Erdemli İnovasyon ile daha güçlü bir gelecek

OPPO Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Yapıt Sorumlusu Pete Lau, “Teknoloji endüstrisinin bugün karşı karşıya olduğu zorluklar göz önüne alındığında, ilerlemek için tek pratik kuralın yenilik yapmaya devam etmek ve yeni zorlukları aşmak olduğuna inanıyoruz. Ahead’in marka sloganı olan OPPO, kullanıcılara daha akıllı ürünler ve teknolojiler sunmaya devam ediyor. Akıllı temas deneyimleri için yeni olanaklar yaratarak Erdemli İnovasyon aracılığıyla daha güçlü bir gelecek inşa etmek için daha fazla iş ortağıyla birlikte çalışacağız.”

 

OPPO, açık, kapsayıcı ve gelişen bir topluluk oluşturmak için dünyanın dört bir yanındaki iş ortaklarıyla birlikte çalışarak yıllardır kendi teknoloji ekosistemini oluşturmaya devam etti. 300.000’den fazla geliştirici ve 700.000 içerik oluşturucu, OPPO’nun Açık Platformları aracılığıyla ürün ve hizmetlerini sunuyor. OPPO ayrıca iş ortağı bağlantısını güçlendirerek OPPO ColorOS Hackathon aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki geliştiricileri ve programcıları destekliyor.

 

Teknoloji uzmanlarına ve girişimcilere, erişilebilirlik teknolojilerine ve dijital sağlığa daha fazla çözüm sunmayı hedefleyen OPPO, bu yılın Mayıs ayında OPPO Araştırma Enstitüsü İnovasyon Hızlandırıcısını tanıttı. Ağustos ayı sonunda 39 ülke ve bölgeden 536 başvuru arasından seçilen ilk 10 proje açıklandı. On takımın her biri yatırım ve teknolojik destek alma, ticari ortaklıklar kurma ve dünya çapında tanıtım yapma fırsatı buldu ve yaklaşık 46.000 ABD Doları tutarında hibe aldı. ‘Daha hesaplı yaşam için teknolojinin gücünü kullanmak’ hedefiyle OPPO, inovasyon faaliyetlerini desteklemeye devam edecek.

 

Erdemli İnovasyon taahhüdüyle teknolojinin sınırlarını zorlayan OPPO, OHealth H1, Marisilicon Y ve Air Glass 2 gibi teknolojilerle ilişkili ve akıllı deneyimleriyle yeni olasılıklar yaratmaya devam ediyor. Açıklık ve kapsayıcılık taahhüdünü sürdüren OPPO, daha fazla iş birliğine ilham veriyor , daha pürüzsüz bir yaşamı desteklemek için yenilik ve yeni olanaklar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu