Ekonomi

Haftanın 4 Günü Çalışmayı Destekleyerek Çalışanlarının Yüzünü Güldüren 9 Şirket

İş-yaşam istikrarında iyileştirmeler talep edilmektedir. Çünkü insanlar çalıştıkları şirketlerden esneklik beklerler. İş-yaşam istikrarı faydalarının yanı sıra, 4 günlük bir çalışma haftası da var. Çünkü iş-yaşam istikrarındaki gelişmelere ayak uyduran şirketler daha başarılı oluyor. Böylece bazı şirketler haftada 4 gün vardiya uygulamasına başladı. Haftanın 4 günü çalışmayı destekleyerek çalışanlarının yüzünü güldüren bazı firmaları sizler için derledik. O halde gelin bu şirketlere bir göz atalım!

1. Tampon

İşletmeler, markalar ve bireyler, sosyal medyada etkili sonuçlar elde etmeye yardımcı olmak için Buffer’a güveniyor. Bu şirket, Nisan 2020’de 4 günlük çalışma haftasını denemeye başladı. Verimlilik artışlarını gözlemledikten sonra 4 günlük çalışma haftasını kalıcı olarak benimseyeceklerini söylediler.

2. Panasonic

Panasonic, ödüllü elektronik cihazlar sunan Japonya merkezli bir şirkettir. Bu marka Japonya ofislerinde 4 günlük çalışmayı denemeye başladı. Çalışanlarının refahını uzun vadede desteklemeyi ilke edinen şirket, bu şekilde devam edeceklerini açıkladı. Diğer bir deyişle şirket, çalışanlarının sağlığına ve iyiliğine değer verir.

3. Amazon

Amazon, merkezi Washington’da bulunan ve e-ticaret, bulut bilişim, yapay zeka ve dijital akışa odaklanan bir Amerikan teknoloji şirketidir. Şirketin 2021 Ekim ve 2022 Mart aylarına bakıldığında iş ilanlarında 4 günlük çalışma ibaresi yer aldı. Bu da iş dünyasında büyüyen bir trende adım attıklarını gösteriyor.

4.Microsoft

Microsoft, ABD merkezli çok uluslu bir teknoloji şirketidir. 2019’da Japonya ofisi 4 günlük çalışma uygulamasını test etti. %40 verimlilik artışı sağlayan firma şu anda 4 günlük çalışmayı arkasına bakmadan uygulamaya devam ediyor. Ancak ABD’deki ofisi şu anda 4 günlük çalışma sistemine geçmedi.

5. Shopify

Shopify, Kanadalı çok uluslu bir e-ticaret şirketidir. Piyasadaki en iyi e-ticaret web sitesi oluşturucu şirketlerinden biri. Şirket çalışanlarına yaz aylarında 4 gün çalışma avantajı sağladı. Böylece verim aldıklarını açıkladılar. Bu nedenle, bu uygulamaya tamamen geçebilirler.

6. Toshiba

Toshiba, elektronik modüller ve cihazlarda dünyanın önde gelen şirketlerinden biridir. Çok uluslu bir Japon şirketi. Toshiba da haftada 4 gün çalışmaya geçti.

7. Aksa

Aksa; İplik ve elyaf üreten Türk şirketi. Türkiye’de ilk kez kurumsal bir firma 4 gün çalışma uygulamasını deneme kararı aldı. Yaklaşık 200 çalışanı bulunan Aksa Akrilik, 1 Ocak – 31 Mart 2023 tarihleri ​​arasında 4 gün çalışacak.

8. Unilever

Unilever, dünyanın en hızlı gıda ve tüketim mallarını üreten İngiltere merkezli şirketlerden biridir. Unilever Yeni Zelanda ofisi, 4 günlük çalışma uygulamasını deneyen şirketlerin ortasında. Şirket, eski çalışma yollarından modası geçmiş olarak bahsetti.

9. Gumroad

Gumroad, içerik oluşturucuların çalışmalarını doğrudan hedef kitlelere satmalarına olanak tanıyan bir e-ticaret platformudur. California merkezli bir şirket olan Gumroad, çalışanlarının 4 günlük vardiyalarda çalışmasına izin veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu