Teknoloji

Fomalhaut Yıldızının Çevresindeki Halka Görüntülendi

25 Aralık 2021’de uzaya fırlatıldı ve 2022 yazında gözlem noktasına yerleşti. James Webb Uzay Teleskobu uzayda görünmeyen birçok zevki ortaya çıkarmayı başardı. Bu görüntülerin ortasına bir yenisi eklendi.

Arizona Üniversitesi’nden bilim adamları, Güneş hakkında 25 ışıkyılı uzaklıkta genç yıldız Fomalhaut ve çevresini gözlemledi. Fomalhaut, Güneş Sistemi dışındaki kızılötesi ışıkta görülebilen ilk nesil asteroitlere ev sahipliği yaptı.

İşte James Webb’in gözünden asteroit nesli:

Asteroit neslinin yapısı:

Gözlem ayrıca daha önce hiç görülmemiş bazı detayları da ortaya çıkardı:

James Webb ile yapılan bu gözlem, asteroit neslinde daha önce hiç görülmemiş detayları da ortaya çıkardı. Görselde gördüğümüz halkaların iç içe yapısı ilk kez bu fotoğrafla ortaya çıktı. İç halka ilk kez gözlemlendi.

En dıştaki halka, Fomalhaut’tan, Güneş’in Kuiper kuşağının en uç noktası ile orta noktası arasında olduğundan iki kat daha uzaktır. Ayrıca takımda George Rieke’ye göreBu halkaların arkasında bazı ilginç gezegenler de olabilir.

Fomalhaut çevresinde ilk kez asteroit yok oluşu 1983’te gözlenmişti. Fomalhaut, gökyüzündeki en parlak yıldızlardan biri olarak anılır ve Balık burcunda yer alır.

haberoguzeli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu