Haber

Diyarbakırlı Lise Öğrencisi Sudenaz Karabulut Türkiye Şampiyonu Oldu

2020 yılında DİYARBAKIR’da başladığı kickboksta milli gruba seçilen lise öğrencisi Sudenaz Karabulut (16), bu yıl Antalya’da düzenlenen Spor Toto Türkiye Kickboks Şampiyonası’nda ‘Türkiye Şampiyonu’ oldu. Karabulut, yıl sonunda Macaristan’da düzenlenecek ‘Dünya Şampiyonası’nda ‘Gençler’ kategorisinde birinci olmayı hedefliyor.

Annesi Havva Karabulut’un teşvikiyle 2020 yılında kardeşi Süleyman Karabulut ile birlikte Kickboks sporuna Diyarbakır’da başlayan Spor Lisesi 2. sınıf öğrencisi ve Yenişehir Belediyespor Kulübü sporcusu Sudenaz Karabulut, düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası’nda ‘Yıldız Kızlar’da mücadele edecek. 2022 yılında Ordu’da.’ kategorisinde birinci oldu. Daha sonra milli takıma seçilen Sudenaz, bu yıl 22-29 Ocak tarihleri ​​arasında Antalya’da düzenlenen ‘Spor Toto Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda ‘Hafif Temas’ branşında ‘Gençler’ kategorisinde altın madalya kazanarak şampiyon oldu. Kick Light branşında ise Türkiye şampiyonu oldu. gümüş madalyayı kazandı.

‘ANTRENÖRÜMÜ ÖRNEK ALDIM’

Yıl sonunda Macaristan’da yapılacak dünya şampiyonasına katılacak olan Sudenaz Karabulut, “Biz 5 kardeşiz. Süleyman kardeşimle bu spora yaz sporları kursuyla başladık. Türkiye şampiyonluğunu getirdik. Ben birinci oldum. 2020 yılında katıldığım ilk Türkiye şampiyonası. 2023 yılında milli takıma katılarak Avrupa şampiyonalarına katıldım. Ancak çeyrek finalde elendim. Son olarak Spor Toto Türkiye’de 2 branşta toplam 10 maç oynadım. 23-29 Ocak tarihleri ​​arasında Antalya’da düzenlenen Kickboks Şampiyonası’nda birinde birinci, diğerinde ikinci oldum. Antrenörüm Alım Erol’u örnek alarak milli sporcu oldum. “Avrupa şampiyonalarına birlikte katıldım. 2024’ün sonunda Macaristan’da dünya şampiyonası var. Gençlerde birinci olmayı hedefliyorum” dedi.

‘HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU’

Milli atlet ve antrenör Bilgin Erol, Sudenaz’ın kararlılığıyla birçok başarıya imza attığını belirterek, “Henüz 16 yaşında ve 5 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu. Kendisi ve erkek kardeşi benimle bir yaz okulunda tanıştılar ve şunu gördüm. yetenekliydiler. Onları 2020 Türkiye Şampiyonası’na götürdüm ve Sudenaz kardeşiyle birlikte Türkiye Şampiyonu oldu. Sonra Sudenaz kardeşini geçti ve çok ilerledi. Sistemli ve disiplinli çalışarak daha da ilerledi ve mağlup olmadı. En son katılmıştık. 2023’te ‘Yıldızlar’ kategorisinde Avrupa şampiyonluğu. Sudenaz çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde “Finalde İngiliz rakibimize elendik. Sonuna kadar savaştı. Artık ‘Genç’ kategorisindeyiz. Katıldığımız ilk gençler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Sene sonunda Macaristan’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası var. Şu anki hedefimiz o dünya şampiyonasına katılmak ve dünya şampiyonu olmaktır” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARINDAN GURUR DUYUYORUZ’

Diyarbakır Spor Lisesi Müdürü Çerkez Selimoğlu, öğrencileriyle gurur duyduklarını belirterek, “Öğrencimiz Sudenaz büyük bir başarıya imza attı. Kendisini tebrik ediyoruz. Bizi gururlandırdı. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Okulumuz 18 kategoride ve çeşitli branşlarda başarılara imza atıyor. Tüm öğrencilerimize her açıdan teşekkür ediyoruz.” “Aynı zamanda İl Milli Eğitim Müdürümüzün bize katkıları çok büyük. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. Kızımızın Macaristan’da katılacağı dünya şampiyonasında kendisine başarılar diliyorum. Öğrencilerimizin Diyarbakır’daki başarısı bizi özellikle gururlandırıyor” gurur duyuyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu