Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Açıkladığımız adayların arkasındayız

Haber: MELTEM KARAKAŞ – Kamera: ÜNAL AYDIN

ESKİŞEHİR – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de; Bazı belediye başkan adaylarının adaylıklarının yeniden değerlendirileceği yönündeki iddiaları anımsatarak, “Belirtilen adaylarımızın arkasındayız. CHP’lilerin veya vatandaşlarımızın bir konuda beklentisi varsa CHP bunu en ince ayrıntısına kadar inceler ve gereğini yapar. Ne yapılması gerekiyorsa, ancak şu anda böyle bir gündemimiz yok.” “Hayır” dedi. Özel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yine bir soru üzerine CHP’den istifasını şu sözlerle değerlendirdi: “Asıl parti üyeliği Yılmaz Büyükerşen’in parti üyeliğidir. Aday olunca güzel ama çıkınca başka partiye koşuyor.” Aday gösterilmemek CHP üyeliği değildir.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün; Porsuk Spor Salonu’nda düzenlenen Eskişehir Aday Tanıtım Toplantısına katıldı. Özel, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklanan bazı belediye başkan adaylarının adaylıklarının yeniden değerlendirileceği ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin partiden istifa edeceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Özel, şunları söyledi:

“Öncelikle bugün gördüğünüz gibi açıkladığımız adayların arkasındayız. En ince ayrıntısına kadar inceliyor, gereğini yapıyor ama şu anda böyle bir gündemimiz yok.

Diğer konu ise… En güzel örnek hemen yanıbaşımda. Elini tutuyorum. Yıllarca partimize ve şehrine hizmet etti. Bugün bu görevi daha genç bir kadın adaya devretti. Bir el onun üzerinde, bir el partimizin üzerinde. Partimize hizmet etmeye devam edecektir. Gerçek parti üyeliği Yılmaz Büyükerşen’in parti üyeliğidir. Aday olduğunuzda uygundur ama aday olmadığınızda başka partiye koşmak CHP’li olmak değildir. “Yılmaz Büyükerşen gibi büyüklere ve örnek partililere ihtiyacımız var.”

Özel, soruya yanıt olarak, tüm belediye başkan adaylarının önümüzdeki hafta sonuna kadar açıklanacağını söyledi. Alpu ve Sarıcakaya ilçe teşkilatlarında istifaların olduğunun söylenmesi üzerine Özel, “Bu geniş ve coşkulu kadroyla yolda yürümek isteyen herkes yolda yürüyecek. Yolda yürümekten yorulanlar varsa, onun yerine yolda yürüyen insanlar olacak.”

safranboluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu