Haber

Erzincan Valisi Aydoğdu: Şu anda önceliğimiz yer altında bulunan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak.

Erzincan Valisi Aydoğdu: “Şu anda önceliğimiz yer altında bulunan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak.”

“Bizim açıklamadığımız, resmi makamların açıklamadığı hiçbir şeye güvenmeyin”

Mısır’dan İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Güç Bakanı Bayraktar bölgeye geliyor

ERZİNCAN – Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, maden sahasında meydana gelen heyela ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm arama kurtarma ekipleri titizlikle çalışıyor. Şu anda önceliğimiz yer altında mahsur kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak. Bu nedenle bizim duyurmadığımız ve resmi makamların açıklamadığı hiçbir şeye güvenmeyin.” söz konusu.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, maden sahasında meydana gelen heyelanla ilgili basına açıklama yaptı. Vali Aydoğdu, İliç’teki maden sahasında saat 14.28’de heyelan meydana geldiğini belirterek, “Çalışan arkadaşlarımızdan bazılarının toprak altında olduğunu biliyoruz. Arkadaşlarımız tespitlerini yaptılar. Şu anda tüm arama kurtarma ekipleri burada ve burada. Sosyal medyada bazı kirli bilgiler dolaşıyor. Şu anda “Savcılık, tüm birimler, AFAD, UMKE, 112, herkes burada. Esasen sağlıklı bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız. Şu anda önemli olan toprak altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşıp, hızla oradan çıkarmaktır. Bu nedenle gerekli tüm gerçek bilgileri sağlayacağız” dedi.

Vali Aydoğdu, “Olay olduğunda buradaydık. Sayın İçişleri Bakanımız 10 dakikada bir bizden bilgi alıyor. Mısır’dan Cumhurbaşkanımız aradı, Cumhurbaşkanımıza bilgi verdik. Burada tüm arama kurtarma ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyor. Şu anda önceliğimiz toprak altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce yaşatmak.” “Bu nedenle bizim duyurmadığımız veya resmi makamların açıklamadığı hiçbir şeye güvenmeyin” dedi.

Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar Mısır’dan bölgeye geliyor

Vali Aydoğdu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Gümrük Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Mısır’dan uçakla yola çıkarak bölgeye geleceklerini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu