Ekonomi

Bu yıl projelere dış kaynaklardan 7,5 milyar dolar finansman sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin proje finansmanı alanında sağladığı yabancı kaynak imkanlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Türkiye Deprem Sonrası Yeniden Yapılanma Çerçeve Projesi” kapsamında kullanılmak üzere İLBANK’a tazminatsız 400 milyon euro finansman sağlanacağını belirten Şimşek, “Avrupa Yatırım Bankası’ndan 400 milyon euro kredi sağlanacak” Depremin yaralarını sarmak ve şehirlerin yeniden imarına katkı sağlamak amacıyla bankaya teşekkür ederiz.” Sözleşmeyi imzaladık.” dedi.

Şimşek, projenin deprem felaketi sonrası şehirlerdeki iyileştirme ve yeniden yapılanma ihtiyacına katkı sağlamayı hedeflediğine dikkat çekerek, “Bu yıl gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yaklaşık yüzde 3’ünü depremden etkilenen bölgenin yeniden inşasına harcıyoruz. 6 Şubat depremleri.” Bu kelimeyi kullandı.

Dış finansman 7,5 milyar dolara ulaştı

Son finansmanın AYB’den proje amaçlı olarak 2018 yılında sağlandığını belirten Şimşek, “Diğer uluslararası kuruluşlarla olduğu gibi AYB ile de iletişimimiz çok daha güçlendi. Böylece Kasım 2023 itibarıyla sağlanan dış finansman miktarı da arttı. Proje finansmanı 7,5 milyar dolara ulaşacak.” ulaştı.” değerlendirmesini yaptı.

AYB’nin Türkiye’nin yeniden yapılanma çalışmalarına verdiği desteği memnuniyetle karşıladıklarını belirten Şimşek, Avrupa Birliği’ne Türkiye ile dayanışmasından dolayı teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu