Haber

Batur, depremzedelerin çocuklarının yüzünü güldürdü

Konak’taki otellerde ağırlanan depremzede ailelerini ziyaret ederken çocukların Doğal Yaşam Parkı’na gitmek istediğini öğrenen Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, miniklerin yüzünü güldürdü. Konak Belediyesi tarafından düzenlenen Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi.

Konak Belediyesi, aileleriyle birlikte deprem bölgesinden gelen ve Konak’taki otellere yerleştirilen çocukları Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na götürdü. Konak’taki otellerde ağırlanan depremzede ailelerini ziyaret ederken çocukların Doğal Yaşam Parkı’na gitmek istediğini öğrenen Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, hemen miniklerin yüzünü güldürdü. Ziyaretin ertesi günü çocuklar, Konak Belediyesi’nin kendileri için düzenlediği gezi ile Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na gittiler. Çocuklar, sıkıntılı günlerin ardından parkta hayvanları doğal ortamlarında izleyerek eğlenceli bir gün geçirerek ailelerinin yüzünü güldürdü.

“Bir çocuk güler, dünya kurtulur”

Önder Batur, ülkeyi kasıp kavuran felaketin çocukları derinden etkilediğini ve bu travmayı atlatmaları için ailelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Aslında okullarda, parklarda olmaları gerekiyor. Doğal Yaşam Parkı’na gitmek istediklerini öğrenince hiç vakit kaybetmeden alıp götürdük. Bir çocuk gülüyor ve dünya kurtuluyor dediğimizde, dünya daha güzel bir yer olsun diye yüzleri hep gülecek. Böyle bir felaket, böyle bir acı bizim için bile çok büyük. Çocuklarımızı koruyacağız. Bu günleri atlatmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Aileleriyle birlikte parkta keyifli bir gün geçiren çocuklar, dönüş yolunda vapura binerek martılara İzmir gevreği attı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu