Ekonomi

Bitcoin 71.000 dolarda işlem görürken Ether 3.600 dolara yükseldi

Doğu Asya ticaret gününün başlangıcında, Ether (ETH) fiyatları hızla yükselirken Bitcoin (BTC) nispeten sabit kaldı.

Endeks verilerine göre Ether fiyatı 3.600 dolara ulaşırken Bitcoin 71.000 dolar civarında tutundu.

CoinDesk 20, dünyanın en likit dijital varlıklarını ölçen bir endeks olarak %3,5 artışla 2.600’ün üzerinde işlem gördü. Lido DAO ve Rocket Pool ETH gibi merkezsiz likidite teminat protokolleri de CoinGecko verilerine göre sırasıyla %10 ve %8 oranında yükseldi.

ETH’nin Bitcoin’e karşı performansı, son günlerde DeFi protokolü Ethena’nın toplam kilitli değerinin (TVL) 2,2 milyar doları aşmasıyla artan piyasa ilgisine bağlanabilir. Ethena’nın USDe sentetik stabil kripto para birimi, CoinDesk’in bildirdiğine göre son zamanlarda Bitcoin’i teminat olarak ekledi.

Bu, yakın gelecekte bir Ether spot borsa yatırım fonunun onaylanmasına yönelik umuttan ziyade, tamamen token talebine dayalı bir ralli olabilir.

Polymarket’teki tahmincilere göre ABD’de Mayıs sonuna kadar spot bir Ether ETF’sinin onaylanma olasılığı %16, Haziran sonuna kadar onaylanma olasılığı ise %45 olarak görünüyor.

Bazı yatırımcılar, geçen hafta Ether-Bitcoin oranının önemli desteğin altına düşmesinin ardından Bitcoin liderliği için pozisyon aldı. Bu nedenle ETH’nin piyasa üzerindeki yükselişi, piyasa pozisyonlarında hızlı bir ayarlamaya neden oldu ve bu da sonsuz finansman oranlarında veya uzun/kısa pozisyonların tutma maliyetinde keskin bir artışa yol açtı. Yukarı yönlü oynaklık ayrıca ETH ön uç çağrı opsiyonlarında önemli bir kısa kapama da getirdi.

QCP, “Geçen Cuma, olası bir yükseliş hareketini bekliyorduk ve bu hareketin BTC tarafından yönlendirileceğini düşünüyorduk.” diye yazdı.

“Ancak öncü olacak aktör beklentimizde yanıldık çünkü bu hareket büyük ölçüde ETH tarafından yönlendirildi.”

Bu haber ilk önce Coin Mühendisi sitesinde yayımlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu