Haber

Bahçeşehir’de Hafriyat Kamyonlarından Kaynaklanan Toz Problemi

BAHÇEŞEHİR’de hafriyat kamyonlarının yol açtığı aşırı tozdan şikayetçi olan mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak önlem aldı. Son bir ayda toz sorununun arttığını belirten mahalle sakinleri, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

Bahçeşehir 2’nci Kısım Mahallesi’nde yaklaşık 400 kişinin yaşadığı Sedir Meskenleri Sitesi ve Kardelen Villaları Sitesi sakinleri, site çevresindeki inşaatlarla ilgili hafriyat kamyonlarının çıkardığı tozlardan dolayı mağdur olduklarını belirterek harekete geçti. Özellikle son bir aydır yoğun toz nedeniyle pencere bile açamadıklarını söyleyen site sakinleri dün saat 16.00 sıralarında tüm şikayetlerine rağmen rastgele tahlil alamayınca protesto etti. Site sakinleri, hafriyat kamyonlarının geçtiği yolu araçlarını park ederek kapattı. İnşaat alanından gelen hafriyat kamyonları, yolun vatandaşlar tarafından kapatıldığını görünce geri dönmek zorunda kaldı.

“EVDEKİ TÜM EŞYALAR HER ŞEY TOZ”

Sedir Lojman Müdürü Metin Kaya, “Yaklaşık 1 aydır bunu yaşıyoruz. Biz de 24 saat yaşıyoruz ve gece yarısı damper sesine uyanıyoruz. Pencere açamıyor, nefes alamıyoruz. Eğer açmazsak “Sabah bir kamyon gelip bir kere suluyor, başka kimseyi görmedik. Sağolun bu yol hafriyat yolu olsa da biz de insanız. Buraya bir kamyon koyup 24 saat sulasınlar. Gidip meskenleri görseniz durumumuzu anlarsınız, şu anda sitede yeşil çim yok.” toz olup, “Tozdan yaşanacak yer yok. Tüm mobilyalar, evin içindeki her şey toz içinde. Bitkiler bile bu tozdan ölür. Ama nedense Allah’ın bir kulu bile analiz üretmek için elini taşın altına koymaz.” .

“EN AZ SULAMA YAPIYORUZ VEYA BELİRLİ BİR ZAMANDA ÇALIŞIYORUZ” Kardelen Villaları Şantiye Müdürü Ferhat Gültepe, “Yaklaşık 1,5 yıldır yanı başımızda olan inşaat nedeniyle hem sağlık açısından çok tozlanma sıkıntısı çekiyoruz. 1,5 yıldır başvurmadığımız yer kalmadı.Önce onlar yapsın gerekli önlemleri alıp en azından sulama yapsınlar yoksa bir saate mutlaka çalışsınlar ama maalesef 24 saat iznimiz var diyorlar. , bizi dikkate almıyorlar. İstedikleri gibi davranıyorlar. Evlerin üstlerine bakın, evlerin içi toz kaplı değil. “Tam bir kayıtsızlık, kimsenin umurunda değil” dedi.

“ÇOCUKLAR TOZ TOPRAKTAN HASTA OLUYOR” Site sakinlerinden Mustafa Parlak, çocukların tozdan dolayı hastalandıklarını belirterek, “Çocuklar toz topraktan hasta oluyor. Kimse rahat edemiyor. Kamyon geçiyor. Burada sabah 3’te uyanıyoruz çünkü deprem var. O da bir felaket. En azından yol yapılırsa bu gürültü daha az olacaktır. Üç defa sofraya oturacağız, sofrayı tozdan topraktan sileceğiz. Şimdi sıra bize geldi, yolu kapatmak zorunda kaldık” dedi. Site sakini Emre Dinç ise, “Belediyede 64 şikayetim var. Buraya bir polis memuru gelmedi. Burada pencerelerimiz evlerimiz dışında her yerde, sofralarımız böyle. Burası bizim oturma yerimiz. Ağaçların durumuna bakın. İçeride bitkilerimiz, çiçeklerimiz, her şeyimiz ölü. Her yer bembeyaz. Defalarca yetkililere bildirdik ama bizi dikkate almadılar” dedi. Site sakini Gülderen Durmaz ise “Şikayetçiyiz. Evin içi bile toprak. Kovanın dibini siliyorum. Bütün gün ellerimiz suda.”

beysehirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu