Haber

AB Ülkelerine Yasadışı Giriş Yüzde 13 Arttı

Merkezi Polonya’nın başkenti Varşova’da bulunan Avrupa Birliği’nin (AB) sınır koruma kuruluşu Frontex, yılın ilk 7 ayında AB ülkelerine yasa dışı girişlerin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 arttığını bildirdi. yılda 176 bin 100’e ulaştı.

Frontex’ten yapılan açıklamaya göre, ilk hesaplamalar çerçevesinde yılın ilk 7 ayında AB’nin dış uçlarında tespit edilen sistematik olmayan sınır geçişlerinin sayısı 2016’dan bu yana en yüksek rakama ulaştı.

Söz konusu süreçte kaçak girişler için en çok kullanılan rota Orta Akdeniz oldu. 89 bin kişi bu güzergahtan AB ülkelerine giriş yaptı. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 115 artış olarak kaydedildi. Fildişi Sahili, Gine ve Mısır vatandaşları Orta Akdeniz rotasını en çok yasa dışı olarak geçenler oldu.

İkinci güzergah olan Batı Balkanlar’dan giriş yapanların sayısı ise yüzde 26 azalarak 52 bin 232 oldu. Bu güzergahı en çok Suriyeliler ve Afganlar kullandı.

Üçüncü sırada yer alan Doğu Akdeniz’den gelenlerin sayısı ise yüzde 29 azalarak 17 bin 54 oldu. Doğu Akdeniz rotasını en çok Suriyeliler, Filistinliler ve Afganlar kullandı.

AB ülkelerine kaçak girişler yılın ilk 7 ayında 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 176 bin 100’e ulaştı.

catalpinar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu