Haber

AB heyetinden Belçika’nın Kırıkhan’da kurduğu sahra hastanesine ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması Takım Lider Yardımcısı Mark Nas ve AB Sivil Koruma ve İnsani Yardım Ofisi Türkiye Başkanı Devrig Velly, üs 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta. Belçika’nın Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde geçmişte meydana gelen depremlerin ardından kurduğu sahra hastanesini ziyaret etti.

Büyükelçi Meyer-Landrut, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan bu yıkıcı şokların herkesi ve bizzat kendisini üzdüğünü belirterek, Türk halkı ve Kırıkhan halkına taziyelerini iletti.

Kırıkhan’daki sahra hastanesinin AB kurumları ile üye ülkeler arasındaki işbirliğini gösterdiğine işaret eden Meyer-Landrut, sahra hastanesinin çok etkileyici ve profesyonel olduğunu söyledi.

Meyer-Landrut, birçok AB üyesi ülkenin deprem sonrası arama kurtarma ve sağlık ekipleriyle Türkiye’ye destek verdiğini belirterek, “Daha fazla insani yardım yapacağız. Ancak insani yardımın ötesinde düşünmemiz gerekiyor. Bu konuda ihtiyacımız var. Düşünmek zorundayız.” söz konusu.

“Türkiye desteğimize ve dayanışmamıza her zaman güvenebilir”

Meyer-Landrut, Mart ayının ikinci yarısında AB Komisyonu dönem başkanı İsveç ile bir bağış konferansı düzenleyeceğini belirterek, “Türkiye, uluslararası toplumun imkanlarını seferber ederek desteklenecektir. Türkiye her zaman bizim güvenebileceğimiz bir ülkedir. destek ve dayanışma. Hem şimdi hem de sonra.” dedi.

Büyükelçi Huynen, Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremler karşısında şok olduklarını söyledi.

Belçika’da önemli sayıda Türk’ün yaşadığını ve depremin ardından ilk hissedilen şeyin Türkiye ile Belçika arasındaki dayanışma duygusu olduğunu belirten Huynen, ülkesinin Kırıkhan’da B-FAST aracılığıyla ve Birleşmiş Milletler’in desteğiyle sahra hastanesini kurduğunu hatırlattı. AB.

Huynen, Belçika’nın AB üyesi ülkeler tarafından Türkiye’deki 4 sahra hastanesinden birini kurduğunu ve Türkiye’deki tüm ulusal ve yerel makamlarla çalıştıklarını vurguladı.

Belçika’nın sahra hastanesine ek olarak 10 bin uyku tulumu bağışladığını kaydeden Huynen, “Belçika’nın bu depremlerden sonra Türkiye’nin yanında olması ve Türkiye’ye yardım için AB dayanışmasına destek vermesi çok önemli.” değerlendirmesini yaptı.

AB Sivil Savunma Teşkilatı Grup Başkan Yardımcısı Nas, depremin ardından AB üyesi 20 ülkeden arama kurtarma ve sağlık uzmanlarından oluşan 40’tan fazla ekibin bölgeye geldiğini bildirdi.

Nas, Belçika, İtalya, Fransa ve İspanya’nın deprem bölgelerinde 4 sahra hastanesi kurduğunu bildirdi.

Arama kurtarma ekiplerinin ülkelerine döndüğünü belirten Nas, AB’nin bölgeye insani yardımlarının devam edeceğini kaydetti.

AB Sivil Koruma ve İnsani Yardım Ofisi (ECHO) Türkiye Lideri Velly, ECHO’nun daha önce Gaziantep’te kurduğu ofisi olduğunu ve depremin ilk gününden itibaren harekete geçtiklerini belirtti.

Velly, depremin yol açtığı yıkımın çok büyük olduğunu ve ECHO’nun bölgeye daha fazla destek sağlamak için daha fazla kaynak seferber etmeyi düşündüğünü söyledi.

2.000 hasta tedavi edildi

Kırıkhan’daki Belçika sahra hastanesinde doktor olan Ruben Hausendonck, hastanenin ilk kurulduğunda günde 100 hastayı tedavi ettiklerini ve bu sayının şu an için 200’e çıktığını belirtti.

Hausendonck, sahra hastanesinde faaliyete geçtiği 16 Şubat’tan bu yana 2 bin hastayı tedavi ettiklerini ve şimdiye kadar burada 5 çocuğun dünyaya geldiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu