Haber

235 Hollandalı Avukat İsrail’in işgaline karşı eylem çağrısında bulundu

Hollanda’da 235 avukat, Hollanda hükümetine İsrail’in yasadışı işgalini durdurmak ve Filistin’deki savaş suçlarını ve insan hakları ihlallerini soruşturmak için harekete geçme çağrısında bulundu.

Hollanda’nın çeşitli şehirlerinden 235 avukat ve hukuk firmasının ortak imzaladığı bildiride, Hollanda hükümetinden İsrail’in savaş suçları ve insan hakları işgallerine son verilmesi için harekete geçmesi talep edildi.

Açıklamada, “Hukukun başkenti Lahey’in bulunduğu Hollanda’da hükümetin dünyaya öncülük etmesi ve en yüksek sesle ateşkes çağrısı yapması gerekirken, açıkça kenarda kalmayı tercih ettiği görülüyor.” ifadeler kullanıldı.

Bildiride, Gazze’nin kuzeyinin etnik arındırmaya tabi tutulduğu ve Filistin halkının toplu olarak cezalandırıldığı belirtilirken, hükümetin gerektiği kadar aktif rol almaması eleştirildi.

Açıklamada, Hollandalı siyasetçilerin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline şiddetle karşı çıkarken, İsrail’in Filistin’e yönelik uygulamalarına farklı davrandıkları belirtilerek, “İsrail-Filistin sorununda çifte standart uygulandığına gözlerimizi kapatamayız.” İfadesi yer aldı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları ve birçok insan hakları kuruluşunun raporlarında İsrail’in savaş hukukunu ve insan haklarını ihlal ettiği vurgulanırken, Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz ise soykırım, karşı suçların olduğunu söyledi. İnsanlık ve savaş suçları dünyanın her yerinde işlenebilir. Ne olursa olsun cezasız kalmaması gerektiği yönündeki sözleri hatırlatılarak gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Hollanda Anayasası’nın 90. maddesine göre hükümetin uluslararası hukuk düzeninin gelişimini teşvik etme sorumluluğu vardır. Açıklamada, “Devlet otoritelerimiz, İsrail’in Filistin topraklarının hukuka aykırı işgaline bir an önce son verilmesi için her türlü çabayı göstermeli. Ayrıca İsrail’in savaşının “Hatalarını ve insan hakları ihlallerini de en açık ifadelerle kınaması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulunuldu. yapıldığı.

pazar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu