Haber

Yüksel Mansur Kılınç: Dezenformasyon Yasası, Medyadaki Çöküşü… Tüm Bunları Aşabilecek Bir Toplumsal Mücadele ve Basın Açıklaması Var

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, “İster bir dezenformasyon yasası, ister bir dezenformasyon merkezi, ister medyanın çöküşü, ister medyanın çöküşü… Bütün bunların üstesinden gelebilecek bir toplumsal mücadele ve basında yer alma var” dedi.

Şişli Belediyesi ve Şişli İl Yönetim Kurulu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler” günü münasebetiyle “Serbest Basın Paneli” düzenledi. İstanbul’da düzenlenen “Dezenformasyon Hukuku ve Algı Mühendisliği” başlıklı panelin ilk oturumunda CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Miyase İlknur, Flash Haber Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Akman ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi. Dr. Sertaç Işıka konuşmacı olarak katıldı.

Milletvekili Kılınç, iktidar değişikliğiyle birlikte medyada yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. “Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında medya özgürlüğüne ve medya örgütlenmesine dayalı çözümler önceliğimiz olacaktır” diyen Kılınç, 1961’de çıkarılan 212 sayılı Basın Kanunu’nu hatırlattı. Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en demokratik basın hukukunu oluşturmuş bir cumhuriyettir. Ama aynı zamanda basın alanı bugün dünyanın en çok çöken ülkesidir. ‘Dezenformasyon Yasası’ ile işlenen suçlar meşrulaştırılacaktır. , yeni suçlar işlenecek ve ülkenin geleceğini ve güvenliğini daha büyük risklere sokan bir yapı… İster dezenformasyon yasası, ister dezenformasyon merkezi, ister medyanın çökmesi, ister medyanın çökmesi… Toplumsal bir mücadele var. ve tüm bunların üstesinden gelebilecek basın haberleri… AKP’nin medya operasyonları, saray, dezenformasyon yazıları Türkiye’de halkın yapacaklarını engelleyebilecek bir araçtır.” Gücü var mı? değil mi Neden? Niye? Çünkü Türkiye’de direnen bir medya ve direnen bir halk var. Medya örgütlenmesini sağlayacağımıza ve medya özgürlüğünü gerçekleştireceğimize olan inancımla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

melikgazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu