Haber

Yakınlarını depremde kaybeden milli judocu İpek Sertel, Üniversitelerarası Judo Türkiye Şampiyonası’nda 2 şampiyonluk elde etti.

Hatay’da KAHRAMANMARAŞ merkezli depreme kapılan ve ailesiyle birlikte son anda kaçan ancak felakette çok sayıda yakınını ve sevdiklerini kaybeden milli judocu İpek Sertel (25), Türkiye Üniversitelerarası Judo’ya katıldı. Erzurum’da düzenlenen şampiyonada iki şampiyonluk elde edildi. Depremde hayatını kaybeden 15 yıllık teknik direktörü İbrahim Saday ve diğer depremzedelere iki şampiyonluk takdim eden Sertel, “Oynadığım her maçta sanki antrenörüm yanımda duruyor ve sürekli yanımda duruyor. bana taktikler veriyor.”

Fatma-Ahmet Sertel çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü İpek, Hatay’ın Antakya ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depreme yakalandı. Ailesiyle birlikte son anda kaçan İpek, depremde çok sayıda yakınını ve 15 yıllık antrenörü İbrahim Saday’ı kaybetti. Yaşadığı büyük felakete rağmen 18 yıldır judoda başarılı olan İpek, son olarak öğrencisi olduğu Kilis 7 Aralık Üniversitesi adına Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun Erzurum’da düzenlediği Türkiye Üniversitelerarası Judo Şampiyonası’na katıldı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi İpek Sertel, +78 kilo ve açık sıklette ayrı ayrı şampiyon oldu. Sertel, 6 Şubat depreminin 1’inci yıl dönümünde, teknik direktörü İbrahim Saday’a, ailesine ve tüm depremzedelere 2 şampiyonluğunu hediye etti.

‘HER MAÇI KIRIŞIKLIK İÇİNDE TUTUKLANAN SEVDİKLERİM İÇİN OYNUYORUM’

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremde kendisinin ve ailesinin şans eseri kurtulduğunu söyleyen İpek Sertel, her maçını enkaz altında kalan sevenleri için oynadığını söyledi. Yaşadığı tüm acılara rağmen 18 yıldır judo sporuna devam eden Sertel, “Antakya’da annem, babam ve kız kardeşimle birlikte yaşadığımız evimizde depreme yakalandık. Kısa süre sonra dışarı çıktık. Sabah ilk depremde evimiz çöktü, kurtulduk ama birçok yakın akrabam ve 15 yıllık antrenörüm İbrahim “Saday, eşi ve çocuğu enkaz altında hayatını kaybetti. Onların acısını yüreğime gömüp 7 yaşımdan beri yaptığım judoyu yapmaya devam ediyorum” dedi.

‘ÖĞRETMEN MANEVİ GÜÇ VERİR’

Sertel şöyle devam etti:

“Depremden 1 ay sonra Kocaeli’de düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası’na katıldım ve 5. oldum. Bugün Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun Erzurum’da düzenlediği, 29 üniversiteden 106 sporcunun katıldığı Üniversiteler arası Türkiye Judo Şampiyonası’na katıldım. +78 kilo ve açık kategoride, “Siklet kategorisinde 2 şampiyonluk kazandım. Antrenörüm oynadığım her maçta yanımda oluyor ve bana her zaman taktik veriyor. Onun bana verdiği manevi güçle daha nice başarılara imza atacağıma inanıyorum. Kazandığım bu şampiyonlukları antrenörüme, aileme ve tüm depremzedelere armağan ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu