Haber

Ukrayna, Polonya Büyükelçisini çağırdı

Ukrayna, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda’nın Dış Politika Başdanışmanı Marcin Przydacz’ın kullandığı sözler nedeniyle bu ülkenin Kiev Büyükelçisi Bartosz Cichocki’yi Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Przydacz’ın dün ülke medyasına Ukrayna’nın Polonya’nın yardımını “takdir etmeye başlaması gerektiğini” söyleyerek açıklama yaptığı hatırlatıldı.

Polonya’nın Kiev Büyükelçisi Bartosz Cichocki’nin söz konusu sözlerle ilgili olarak Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığına ilişkin açıklamada, görüşmede (Przydacz’ın) Ukraynalıların yardım için nankörlük yaptığı iddiasına ilişkin yorumlarının bulunduğu vurgulandı. Polonya (bize sağladı) gerçekçi değildi ve kabul edilemezdi. ” terimleri kullanılmıştır.

Ukrayna-Polonya dostluğunun siyasi amaçlardan çok daha derin olduğu vurgulanan açıklamada, “Siyaset, milletlerimiz arasındaki karşılıklı anlayışı ve ilişkilerin gücünü sorgulamamalıdır. Hiçbir açıklama bizi barış için birlikte çalışmaktan ve ortak bir Avrupa geleceği inşa etmekten alıkoyamaz.” .” değerlendirme yapıldı.

Rus-Ukrayna Savaşı’nın başlamasından bu yana, Varşova yönetimi Kiev’e açık takviye kuvvetleri ilan etti.

Ukrayna’yı mali ve askeri olarak destekleyen Polonya’da şu anda yaklaşık 2 milyon Ukraynalı mülteci yaşıyor.

koprubasiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu