Haber

Millet İttifakı İstanbul Mitingi… Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bir kişiye, bir kişiyi iki kişiye teslim etmeyeceğiz…

HABER: EDDA SÖNMEZ – ÇAĞATAN AKYOL / Kamera: ADEM KARABAYIR – SADIK KARAKULOĞLU

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın İstanbul mitinginde; “Siz sadece başkanlarımızı dinlediniz. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarımızı dinlediniz. Beraber yola çıktık. Ortak akılla yola çıktık. türkiye Cumhuriyet Devleti’ni bir kişiye teslim etmeyeceğiz, bir kişinin iki dudağının ortasından çıkan sözü kimse kabul etmeyecektir. Birlikte ve birlikte yöneteceğiz. Akılla yöneteceğiz. Bilgiyle, tecrübeyle, ahlakla, erdemle yöneteceğiz. Hiçbir şekilde ayrımcılık yapmayacağız. Ben bu ülkeye baharı getireceğim” diyen Kılıçdaroğlu, İstanbullulara, “Bütün dertleri biliyorum. Emin ol. Tüm sorunlarımı çözmeye yemin ettim. ve arkadaşlarımla bu ülkeye baharı getireceğim. Barışı getireceğim” diye seslendi.

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe’de miting düzenledi.

Mitinge; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Buluşması’ndaki konuşmasından satırbaşları şöyle:

“BU ÜLKEDE HİÇ ÇOCUK AÇ GİTMEDEN BİR TÜRKİYE KURMAYA HAZIRIZ: Değişime hazır mısın? Türkiye’ye demokrasi getirmeye hazır mısınız? Alın terinin kıymetini bilmeye hazır mısın? Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa etmeye hazır mısınız? benim kelimem? Ve size söz veriyorum, bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkede hiçbir fakir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilmeyecek. Bu ülkeyi cennete çevireceğiz ve hep birlikte barış içinde yaşayacağız.

85 MİLYON İNSANLIĞA HAK, HUKUK VE ADALETLE HİZMET VERECEĞİMİ SÖZ VERİYORUM: 85 milyonun başkanı olacağımdan emin olmanızı istiyorum. Hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, kimsenin kimliğini, inancını, yaşam tarzını sorgulamadan 85 milyon insanın Cumhurbaşkanı olacağım. Ben de 85 milyon insana hak, hukuk ve adaletle hizmet etmek için size söz veriyorum.

800 BİNİ ÜZERİNDE GENÇ İLK KEZ İSTANBUL’A GİDEREK OY OY VERECEK: Ülkeye barışı getirmemiz gerekiyor. Çok kamp yaptılar. Komşumuzun kimliğini sorgulanır hale getirdiler. İnsanlara inançlarını sorgulattılar. Türkiye’yi buradan çıkaracağız. Bunun için en büyük güç sizsiniz. Sizlerle birlikte yola çıkacağız. Çocuklar, burada mısınız? 800 bini aşkın genç İstanbul’a giderek ilk kez sandıkta oy kullanacak. ve otoriter bir hükümeti demokratik yollarla değiştireceksiniz. Sadece siyasi tarihimize değil, dünya siyasi tarihine de önemli bir armağan bırakacaksınız. Bu şeref sana yeter.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ BİR KİŞİYE TESLİM ETMEYECEĞİZ: Birlikte mücadele ettiğimizde Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur, bütün sorunları çözülür. Az önce genel liderlerimizi dinlediniz. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarımızı dinlediniz. Birlikte yola çıktık. Ortak akılla yola çıktık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tek bir kişiye teslim etmeyeceğiz, bir kişinin iki dudağının ortasından çıkan sözü de kimse kabul etmeyecektir. Birlikte ve birlikte yöneteceğiz. Akılla yöneteceğiz. Bilgiyle, tecrübeyle, ahlakla, erdemle yöneteceğiz. Hiçbir şekilde ayrımcılık yapmayacağız. Bu ülkeye bir söz pınarı getireceğim. Bu ülkeye barış getireceğim. Göreceksin. Herkesi kucaklayacağız. Kimseye zarar vermeyeceğiz.

ADALET İÇİN HEYECANLIYIZ, HEPİMİZ ADALET İSTİYORUZ: KHK’lılara bahar gelecek mi? Evet, hadi, bahar gelecek. Merak etme. Bu kardeşiniz Adalet Yürüyüşü’nden sonra bu meydana gelmişti. Adalet Yürüyüşü’nü yaptım. Adalet devletin temelidir. Devletin dini adalettir. Adaleti her yerde, çevrede savunmak zorundayız. Sadi diyor ki: “Dünyanın bütün ırmakları insanın adalete olan susuzluğunu gidermeye yetmez.” Hepimiz adalete susadık, hepimiz adalet istiyoruz. Adalet sadece mahkeme salonlarında olmaz. Bir çocuk aç yatıyorsa, 85 milyonumuz aç. Bir çocuk soğukta dışarıdaysa 85 milyonumuz soğukta demektir. Bu nedenle hep birlikte ve birlikte Türkiye’yi yeniden gün yüzüne çıkaracağız. En büyük gücümüz sizsiniz ve kendinize olan inancınız.

YERİMİZ ÇANKAYA OLACAK. GAZİ MUSTAFA KEMAL’İN DÜRÜSTÜ KONUM OLACAK: Türkiye’nin bütün sorunları çözülebilir. Benim saray tutkum yok, 6 liderin de saray merakı yok. senin gibi yaşıyorum Senin gibi mütevazı bir hayatım var. Senin gibi yaşamaktan onur duyuyorum. Saraya gitmeyeceğiz Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanlığı’na oturduğumda sizlerin oyunu ile yerimiz Çankaya olacak. Gazi Mustafa Kemal’in mütevazi mekanı olacak.

ÇALIŞTIN, KAZANDIN, İkramiye Ödemiyorlar, BEN REZERVASYONA FIRSAT GETİRECEĞİM: Söz verdim en geç iki yıl içinde Suriyeli ve Afgan kardeşlerimizin hepsini ülkelerine uğurlayacağım. Staj ve çıraklık… Merak etmeyin. Bunu biliyorum ve çözeceğim. Çalıştın kazandın prim ödemediler ben sana borç alma imkanını getireyim. Her hakkı teslim edeceğim, her kanunu uygulayacağız. Asla ve asla kimsenin tarafını tutmayacağız.

UMUT ETMEYİN, BOOSTER’A GİDİN VE OY VERİN: Başkan olmamı istemeyen iki grup var. Onları tanımanı istiyorum. Birincisi beş kişilik çeteler. Beş kişilik çete istemiyorlar. Yuhalama, sandığa git ve oy kullan. senden bunu bekliyorum En kolayı zor olan sandığa gitmektir. Ama bir arkadaşını sandık başına götürmek. Bilhassa geçen dönem AK Parti’ye, MHP’ye oy vermiş birini veya Cumhur İttifakı’ndan birini ikna edeceksin, birlikte sandığa götüreceksin, oy verecekler. O zaman her birey gerçekten görevini yapmış olacaktır. Bunun için sözünü istiyorum. Söz? Yüz binlerce kelime dinledik. Sözümü aldım. ben de biliyorum

NEREYE ALDIKLARINI BİLİYORUM: Beş kişilik çetelerin yurt dışına kaçırdıkları parayı biliyorum. Onları nereye götürdüklerini biliyorum. Amerika’da Manhattan’da gökdelenler inşa ettiğinizi biliyorum. Muhammed Ali Clay’in çiftliğini nasıl satın aldıklarını biliyorum. Londra’da paralarını nereye yatırdıklarını biliyorum. Hepsini ama hepsini son kuruşuna kadar getireceğim ve bu millete vereceğim. 418 milyar doları gasp ettiler. Meral Hanım az önce tek işlemden nasıl 1 milyar çekildiğini anlattı. Bunların hepsini 418 milyar doları kuruşa getireceğim ve size vereceğim, bu insanlara vereceğim.

SAHİBİNİN HAKLARINI YİYENİN BURUNDAN FİTİL ÇIKARACAĞIM: Tekrar belirteyim, ben insan hakkını yemem, insan hakkını yemem dedim. Bakın milletin hakkını yemeyeceğiz desinler mi? Söylemezler, söyleyemezler. Ne yediklerini biliyorum. Kul hakkını yiyenin burnundan fitil getiririm. Kimse endişelenmesin. Beni istemeyen ikinci bir grup var. Uyuşturucu baronları… Yemin ederim uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Uyuşturucu baronlarına da bir şey söyleyemezler. Neredeyse kucaklaşıyorlar. Ama bu ülkenin menfaati için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu ülkeyi gün ışığına çıkaracağız. Birlikte, bunu gerçekleştireceğiz. Bundan emin olmanı istiyorum.

TÜM SORUNLARI ÇÖZMEYİ DÜŞÜNÜYORUM: son söz; çünkü çok bekledin. Ekrem Önderimizin mitingleri bitirirken söylediği bir söz var, onu kullanan güzel bir cümle var, izin verirseniz bu mitingi bitirelim. Her şey çok hoş olacak. Bütün sıkıntıları biliyorum. Emin ol. Tüm sorunlarımı çözmeye yemin ettim. ve arkadaşlarımla bu ülkeye baharı getireceğim. Barış getireceğim. Bu topraklarda kim yaşarsa yaşasın sorunlarıyla ilgileneceğiz. Asla ayrımcılık yapmayacağız. Onun için bir şey söylemeyeceğiz ve 85 milyonu kucaklayacağız. Ve size sözüm şu ki 85 milyonun başkanı olacağım. 85 milyona hizmet edeceğim. Herhangi bir ayrım yapmayacağım. Herkesi kucaklayacağım.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu