Haber

Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 49. Yıldönümünde KKTC Büyükelçiliği Anıtkabir’de

Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 49. Yıldönümünde KKTC Büyükelçiliği Anıtkabir’de

ANKARA – KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ve beraberindeki heyet, Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 49. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ile Kıbrıs gazileri ve büyükelçilik çalışanlarından oluşan heyet, Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 49. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyet, Aslanlı Yolu’ndan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Korukoğlu’nun mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne giden Büyükelçi Korukoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Ulu Önder Atatürk, Kıbrıs Türkünün özgürlüğü ve varlığı anlamına gelen Yunan-Yunan akınlarını nihayet sona erdiren ve Ada’da Türk varlığının yok olmasına engel olan Mutlu Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümü vesilesiyle manevi huzurunda bulunmanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz. 1963’ten 1974’e kadar karşılaştığı tüm zorluklara rağmen, tüm dünyanın gözü önünde Türkiye Anavatanından aldığı yürek ve destekle var olma mücadelesini sürdürdü. Barış Harekatı, Kıbrıs Türk halkının büyük emeğini, sizin ilke ve inkılaplarınız ışığında kurduğu devletle taçlandırmıştır.Azınlık olarak yaşamayı kabul etmeyeceğini, hürriyetinden, bağımsızlığından ve doğuştan sahip olduğu haklarından vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermektedir.Kıbrıs Türk Halkı, vatanımız olan Türkiye Cumhuriyeti’nin manevi ve maddi desteği ile devletine, bağımsızlığına, egemenliğine, hürriyetine ve vatanına sahip çıkmaya devam edecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bir daha tekrarlanmaması için ilelebet yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve Kıbrıs Türk Halkı adına en derin saygılarımı sunuyor, şehitlerimizi rahmetle, kahraman mücahitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu