Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’ın köylerine her gün sıcak yemek dağıtıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketi nedeniyle ekmek üretiminin durduğu Adıyaman’ın merkez ve dağ köylerine her gün 7 araçla sıcak yemek, erzak ve çeşitli ihtiyaç malzemelerini ulaştırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Adıyaman Afet Koordinatörü Ekrem Tükenmez, paranın bile geçmediği bir bölgede yardımların hayati değerde olduğuna değinerek, “Hiçbir şeyi kaçırmadan bütün köylere ulaşacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminin ağır tahribata yol açtığı Adıyaman’ın köylerini yalnız bırakmadı. Adıyaman merkezde kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Afete Uyum Birimi, merkezdeki yardımların yanı sıra yıkılan dağ köylerine sıcak yemek, erzak, hijyen paketi, yem ve veteriner hizmetleri getirdi.

7 araç ile köylere 3 çeşit yemek servisi
Adıyaman Yenimahalle’deki uyum biriminde kurulan kentte, restoran, market ve fırın dahil neredeyse hiçbir işyerinin açık olmadığı kentte her gün 3 bin 500 depremzedeye öğle ve akşam yemeklerinde sıcak yemek sunuluyor. Çadır kentlerde hazırlanan yemekler depremzedelere dağıtılırken, 7 aşevi de köylere her gün 3 çeşit yemek dağıtıyor.

Adıyaman’ın dağ köylerinde Umut Hareketi’nden yardım
Umut Hareketi’nin Türkiye’nin dört bir yanından yaptığı bağışlar kapsamında Adıyaman’ın köylerine sıcak yemeğin yanı sıra 2 bin 725 adet gıda ve hijyen paketi, battaniye, uyku tulumu, portatif jeneratör, ısıtıcı, kışlık giysi, çadır ve yatak gönderildi. ve İzmir’deki gönüllülerin yaptığı yardımlar. gönderilmiş. İçme suyu sorunu olan yerlere 1 tır içme suyu verildi.

“Paranın geçmediği bir çağdayız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Egeşehir Yapı Planlama A.Ş. Genel Müdürü ve Adıyaman Afete Uyum Birimi Koordinatörü Ekrem Tükenmez, “Depremden sonra gördüğümüz temel bir şey var; Paranın harcanabileceği bir nokta yok. Paranın geçmediği bir çağdayız. Bu yüzden insanlar paraları olsa bile hiçbir şey alamıyorlar. Dolayısıyla bu insanların ihtiyaçlarını karşılamak önceliğimizdir. Bunların en kıymetlisi beslenme ve barınmadır. Barınma sorununu çözmek için çalışırken bir yandan da gıda devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz. Aşevimizden aldığımız sıcak yemekleri 7 adet portatif araçla köylere dağıtıyoruz. Mamanın yanı sıra gıda ve hijyen paketlerini de ulaştırıyoruz” dedi.

“Bütün köylere kayıpsız ulaşacağız”
Ekrem Tükenmez, “Adıyaman’ın bütün merkez köylerine ulaştık. Ama ihtiyaçlar artıyor. Yardımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Adıyaman merkezdeki köylere ulaşırken çevre ilçelerdeki ulaşılamayan köylere de yardımlarımızın gitmesi için çalışıyoruz” dedi.

Depremzede sağlık ve veteriner desteği
Kırsal kesimde hayvancılığın sürdürülmesinin yanı sıra yemek ve mamanın da temelinin atıldığını belirten Ekrem Tükenmez şöyle devam ediyor: “Depremzedelerimizin sağlığı konusunda Adıyaman Tabip Odası ile iş birliği içindeyiz. Köylerden aldığımız verileri onlara ulaştırıyoruz. Köylerimizde veteriner hekimlerimizle de durum tespiti yapmaya çalışıyoruz. Köylerimizi tek tek dolaşıyoruz. İhtiyaçları doğrultusunda yem ve hayvan sağlığı konusunda destek sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“İlk İzmir Büyükşehir Belediyesi geldi”
Adıyaman Ahmethoca Köyü’nden depremzede Mehmet Çoktaşer, “Saat 04.00 sıralarında çok şiddetli bir deprem meydana geldi. 40 hanelik köyümüzde 20 vefat var. İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bize gıda malzemesi olarak geldiler, başka bir yerden gelmediler. Tanrı herkesi korusun. Adıyaman’da günde iki öğün bir mutfak kurdular. Biz arkadaşlarımızla çok mutluyuz. Bize çok iyi davranıyorlar. İstediğimiz her konuda bize yardımcı oluyorlar” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

mudurnuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu