Haber

İddia: Yaralı işçiyi kaçak madenin bulunmasın diye öldüresiye döverek yaktılar.

Mustafa Özdemir

Zonguldak’ın Baştarla İlçesi’ne bağlı Kırat Mahallesi’nde kaçak madende çalışırken ormanda yanmış halde cansız bedeni bulunan 50 yaşındaki Afgan asıllı Vezir Muhammed Nortan’ın ölümüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Jandarma kaynaklarından edinilen bilgiye göre, cinayet zanlıları ifadelerinde, madende baygın halde buldukları Afgan madenciyi dövüp öldürdüklerini, ardından da yaktıklarını belirtti.

Jandarma gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu sonucunda olaya ışık tutacak ipuçları buldu. Gazete Duvar’ın edindiği bilgiye göre ,Gözaltına alınanlardan Serkan Kayabaş, 3 çocuk babası Vezir Muhammed Nortan’ı yerde yatarken gördüğünü ve hemen taş ocağı sahipleri Enver Gideroğlu ve Hakan Kornoş’a haber verdiğini söyledi.

FIRINDAKİ İŞÇİYE KALP MASAJI VERDİLER

Bir arkadaşının derin nefes aldığını gördüğü işçiye kalp masajı yaptığını söyleyen Kayabaş, baygın işçiyi vagona bindirip hava alması için dışarı çıkardıklarını söyledi.

Kayabaş, Mercedes marka aracı ve arkadaşıyla birlikte ocak ağzına gelen maden sahibi Hakan Kornoş’un, kaçak işlettikleri ocağın açığa çıkmaması için Vezir Muhammed Nortan’ı hastaneye götürmek istemediğini de iddia etti. ancak ısrarları sonucu bunu kabul ettiler. Kornoş’un arabasının bagajına battaniyeyle koyduklarını anlattı.

MADDENİN KIYAFETLERİNİ OCAĞINA ATIP YAKTILAR.

Soba sahiplerinin kendilerini kimseye bir şey söylememeleri konusunda sıkı bir şekilde uyardıklarını belirten Kayabaş, yaptığı açıklamada patronları Kornoş’un talimatıyla Nortan’ın tüm kıyafetlerini sobaya atarak yaktıklarını belirtti.

KAMERALARIN AÇISINI DA DEĞİŞTİRDİLER

Maden sahibinin talimatıyla madenin etrafındaki kameraların açısını değiştirdiklerini de itiraf eden Kayabaş, Kornoş’un eğer dese “Seni bulup vururum” gibi tehditlerde bulunarak olay yerinden ayrıldığını söyledi. neler olduğuna dair bir kelime.

DAVRANARAK ÖLDÜRDÜLER

Öte yandan jandarma kaynaklarından alınan bilgiye göre Nortan’ın beline kadar yanık olduğu, yüzünde darp izleri olduğu, ağzından kan geldiği, vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirlendi. onun vücudu. Jandarma kaynaklarından edinilen bilgiye göre cinayet zanlıları, baygın durumdaki Afgan madenciyi dövüp öldürdüklerini, ardından da yaktıklarını söyledi.

MERKEZ SAHİBİ HAKAN KÖNÖŞ’ÜN MHP ŞEHİR LİDERİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan ocağın sahibi Hakan Kornoş’un MHP Gelik İlçe Başkanı olduğu da öğrenildi. Gazete Duvar’ın edindiği diğer bilgilere göre Kornoş’un babası, yaklaşık 30 yıl önce kaçak fırın çalıştırırken jandarmadan kaçarken ‘dur’ ihtarına uymaması sonucu açılan yangın sonucu hayatını kaybetti.

tepebasi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu