Haber

DSÖ: Mülteciler Avrupa’nın doktor krizini çözebilir

Avrupa’daki sağlık sistemi, daha önce hiç olmadığı kadar gergin.

Koronavirüs salgını nedeniyle bitirmek zorunda kalan sağlık ve bakım emekçilerinin eylemleri her geçen gün artıyor.

Yaşam maliyeti kriziyle birleştiğinde, durum iş tatminsizliği seviyelerini yeni zirvelere çıkardı.

İngiltere, Fransa, İrlanda, Portekiz, İspanya ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede yüzbinlerce sağlık çalışanı çareyi grev ve işten çıkarmalarda buldu.

Avrupa’ya mülteci teklifi: Sorun değil çözüm olabilir

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Al Jazeera için yazdığı yazıda şunları yazdı: “Kıta genelinde sağlık sistemleri düşüşte. Mülteciler sorun değil, çözüm olabilirler.”söz konusu.

Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’dan en çok mülteciyi kabul eden Polonya örneğini veren Kluge, bu ülkenin mültecileri sağlık sistemlerine dahil etme konusunda yenilikçi bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Mülteci sağlık çalışanlarının kendi ülkelerinden insanlarla daha akıcı iletişim kurabildikleri ve hizmet verdikleri kişilerle daha uygun empati kurabildikleri kaydedildi.

türkiye detay

İlgili ülkenin sağlık kapasitesinin iyileştirilebilmesi için sisteme entegre olan sağlık çalışanlarının becerilerini korudukları belirtildi.

Türkiye’deki Suriyeli sağlık yetkililerinin Türk meslektaşlarıyla yakın işbirliği içinde çalışarak ülkedeki mültecilere destek verdiği kaydedildi.

Sağlıkta büyük bir boşluk var, zaman daralıyor

DSÖ yetkilisi Kluge, yazısının devamında şunları söyledi:

Avrupa bölgesindeki sağlık hizmetlerindeki açıkların ölçeği çok büyük ve zamanımız daralıyor.

Ülkeler ve hükümetler, Polonya’nın denediği gibi, yeniliklerden ve potansiyel kazan-kazan çözümlerinden yararlanarak hızlı hareket etmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu