Haber

Gizli görüşmenin ardından ilk kez yüz yüze görüşecekler! Kılıçdaroğlu’dan “İmamoğlu ile görüşecek misiniz?” soruyu cevapla

Seçimlerin ardından CHP’de değişim tartışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun partinin önde gelen isimleriyle internet üzerinden görüşme yaptığı ortaya çıktı. Dün akşam canlı yayına katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na cumartesi günü belediye başkanlarıyla yaptığı görüşme hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile elbette görüşebileceğini ancak “gizli görüşme” konusunda özel bir konuşma yapmayacağını söyledi.

“KONUYU KENDİNİZ GETİRİRSENİZ AYIRIN”

Kılıçdaroğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Parti Meclisini 2 ayda bir toplarız. Başbakana ayda bir görüşme teklifi geldi. Biz de yapalım dedik. Belediye başkanlarıyla görüşeceğiz. Tanju Bey’in geleceğini sanmıyorum. İmamoğlu Bey ile ilgili bir zoom toplantısına gitmek istemiyorum. Kendisi açmadığı sürece tabii.”

TÜMÜNÜ İZLEMEDİM, İHTİYACIM YOKTU”

Kılıçdaroğlu, bilinmeyen görüşmeyle ilgili de şunları söyledi: “Sabah cep telefonuma gelen mesajı gördüm. Doğrusu tamamını izlemedim. Gerek duymadım. Sadece beni değil, partiyi ilgilendiren bir konu.

“ETİK OLARAK RAHATLATICI”

Ne de olsa bunu uzun yıllar parti için çalışmış arkadaşların bir araya gelmesi gibi düşünebiliriz. Bazı etik açıdan rahatsız edici uygulamalar var. normal bulmuyorum Parti meselelerini televizyonda konuşmayı doğru bulmuyorum.

“DİSİPLİN KURULUNA BAŞVURU YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Partiden biri cumhurbaşkanı adayı olursa geliri benim başımın üstünde. Kendisine destek olan arkadaşlarıyla birlikte hareket edebilir. Bu bizim geleneğimizde var. Çünkü AK Parti’yi herkes görüyor, öyle sanıyor, biz öyle değiliz. Bu AK Parti’de olsa bile suç olur. Adamı linç bile edebilirler. Hatta ihraç edilebilirler. Çünkü orada demokrasi yok. Biz demokrasiyi içselleştirebilen bir partiyiz. Parti meclisi üyeleri genel lideri eleştirebilir. Bizim partimizde hiç kimse eleştirilemez diye bir kural yoktur. Sağlıklı bir eleştiri, bir politikacının en çok ihtiyaç duyduğu şeydir. Bu bağlamda eleştirilere bakıyorum. Eleştirinin doğru bir yönü olabilir veya haksız bir yönü olabilir. Disiplin kuruluna götürmeyi düşünmüyorum. Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmasını isterim.

“ZAMAN ZAMAN BÖYLE OLAYLAR OLUYOR, KRİZ OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Bu tür olaylar zaman zaman olur; Bunu bir kriz olarak görmüyoruz. su bulur. Buradaki temel sorun şudur. Ülkede bu kadar ciddi bir sorun varken, insanlar perişanken, ekonomi Bu haliyle zamlar yolda iken CHP’nin iç sorunlarının konuşulması canımı sıkıyor. Tüm arkadaşlarımı bu konuda uyardım. Elbette eleştirilerini dile getirebilirler. Ama hepsinin ortak amacı; çok dar bir küme dışında zamlarla bu ülke perişan oldu.

“GEREKENLERE KARŞI OLDUĞUNU YAPARIM”

Parti içi tartışmaları kamuoyuna taşımakta yanlış bir şey yok. Kurallar dahilinde denersiniz. Tekrar edildiğinde, kural çiğnendiğinde gereğini yaparım. Her toplantı etik kurallar çerçevesinde yapılmalıdır. Bahsettiğim buydu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu