Haber

Fatih Erbakan TBMM’ye dilekçe gönderdi: Mehmetçik Gazze’ye gitmeli

İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ederken bölgedeki katliam dünyayı şoke etti. Bu konuya değinen Refah Partisi Genel Başkanı yine İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, TBMM’ye dilekçe göndererek, Mehmetçik’in Gazze’ye gönderilmesini talep etti.

“SINIRLAR VE ÖLÇÜLER CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN BELİRLENECEK”

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının 1 yıl süreyle Gazze’ye gönderilmesini talep eden Erbakan’ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Filistin halkının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakanlığına. Silahlı çatışmalar nedeniyle yıllardır abluka altında yaşamaya mahkum olan Gazze’de, Anayasa’nın 92. maddesi uyarınca, teslimat için gerekli olan karada güvenli bölge, denizde ise güvenlik koridoru oluşturulması amacıyla, Türk Kızılayı, Filistin Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi iş birliğiyle Türkiye’den ve dünyadan doğrudan mağdur ve ihtiyaç sahiplerine sağlanan insani yardımların ulaştırılmasına yönelik karar verilmesini saygıyla talep ve talep ediyoruz. Sınırı, kapsamı ve büyüklüğü Cumhurbaşkanınca belirlenecek şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Gazze’ye bir yıl süreyle görevlendirilmesi.”

“HİÇ OLMADAN ORADAKİ MASUM SİVİLLERE İNSANİ YARDIM ULAŞTIRALIM”

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Yeniden Refah Partisi olarak Gazze’deki zulmün durdurulması için somut adımların atılması ve yaptırımların uygulanması çağrısında bulunduklarını hatırlatarak, “Maalesef” dedi. Şu ana kadar hiçbir adım atılmadı ve zulüm tüm dehşetiyle devam ediyor. Bugün diyoruz ki, ‘En azından oradaki masum sivillere insani yardım ulaştıralım. Bu konuda Yeniden Refah partisi milletvekilleri olarak TBMM Başkanlığı’na dilekçeyle başvurduk.” dedi.

AK PARTİ’NİN FİLİSTİN TOPLANTISINA KATILMADI

Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti’nin düzenlediği Büyük Filistin Mitingi’ne katılmadı. Cumhur İttifakı’nın tek lideri Erbakan’ın toplantıya katılmaması dikkat çekti.

haber-kumlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu