Ekonomi

Kerevitaş 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

Dondurulmuş gıda ve margarin şube şirketi Kerevitaş, 2022 yılı ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Bu yıl 6. kez yayınlanan raporda şirket, çevresel, sosyal ve yönetişim performansını, öncü sürdürülebilirlik projelerini ve hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

Yıldız Holding çatısı altında geliştirdiği ‘Bu Dünya Bizim’ yaklaşımı çerçevesinde sürdürülebilirlik ve gıda güvenliği çerçevesinde faaliyetlerini yürüten dondurulmuş gıda ve margarin sektörü şirketi Kerevitaş, 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. Karbonsuzlaştırma yol haritası kapsamında projelere imza atan şirket, atık ve su yönetimi faaliyetlerinden Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına kadar sürdürdüğü sürdürülebilirlik yolculuğunun tüm detaylarını bu rapor aracılığıyla kamuoyu ile paylaştığını duyurdu.

“TÜKETİCİLERİMİZİN GÜVENLİ GIDAYA ERİŞİMİNİ SAĞLIYORUZ”

Konuyla ilgili olarak tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ve gıda güvenliği çerçevesinde yürütmeye özen gösterdiklerini belirten Kerevitaş CEO’su Mert Altınkılınç, “Müşterilerimiz, çalışanlarımız ve tedarikçilerimiz için değer yaratıyor, tüketicilerimizin güvenli gıdaya ulaşmasını sağlıyoruz. BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan şirketimiz ile sürdürülebilir tarım uygulamaları, Gıda ve ambalaj atıklarının en aza indirilmesi, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülebilir malzemelerin ambalajlarda kullanılmasına yönelik uygulamalarımızı sürekli geliştiriyoruz. Hammaddelerimizi yerel üreticilerden temin ediyoruz.Sürdürülebilirlik projelerimizle ‘tarla’dan başlayarak tüm gıda kayıplarını engelliyoruz.Tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamayı ve onarıcı tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.

KARBON EMİSYON YOĞUNLUĞU YÜZDE 26 AZALDI

Şirket tarafından sürdürülebilirlik raporuna ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“Geçen yıl karbonsuzlaştırma yol haritasını hazırlamaya başlayan Kerevitaş, sürdürülebilirlik projelerini 2050 yılına kadar ‘net sıfır’ olma hedefiyle uyumlu hale getiriyor. hedefleri doğrultusunda, bu kapsamda 9 farklı enerji verimliliği ve yönetimi projesini tamamlamıştır.Bu projeler sayesinde Kerevitaş, yıllık yaklaşık 1,7 MWh güç ve yaklaşık 6 milyon TL mali tasarruf sağlamayı hedeflemektedir.”

GIDA ATIKLARI HAYVANCILIKTA YENİDEN KULLANILIYOR

“Topraktan Tabağa Sıfır Besin Kaybı” iş modeli ile tüm değer zincirinde gıda israfını sıfıra indirmek için çalışan Kerevitaş, bu proje ile çiftçileri sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Bu iş modeli ile yeni hammadde ihtiyacını azaltırken döngüsel bir sistem kurarak israfı azaltmak amaçlanıyor. Üretimde ortaya çıkan gıda atıklarının çoğu hayvancılık sektöründe yeniden kullanılırken, geri kalanı biyogaz tesislerinde elektrik üretimi için geri ödeniyor. Bu yıl sözleşmeli çiftçi oranını yüzde 79’a çıkaran Kerevitaş, sözleşmeli hammadde alım oranında da yüzde 82,5’e ulaştı.

TEDARİK ZİNCİRİNDEKİ KADIN ÇİFTÇİ ORANININ ARTIRILMASI HEDEF

“Sözleşmeli kadın çiftçilerin desteklenmesi amacıyla 2022 yılında hayata geçirilen “Tarımın Yıldızları Güzeli” projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 5 bin ton yaş meyve sebze alımını garanti altına alarak yüzde 35 değer yaratması hedefleniyor. Proje kapsamında 2022 yılında Manisa, Eskişehir, Afyon, Konya, İzmir, Bursa ve Hatay illerinde kadın çiftçilerden 643 ton alım yapılmış olup, 8 milyon ton alım yapılmıştır. TL’ye yakın yaratıldı.Ayrıca proje ile önümüzdeki 3 yılda tedarik zincirindeki kadın çiftçi oranının yüzde 100 artırılması da hedefleniyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu