Haber

Ebeveyn gruplarına ‘aile duası’ çağrısı

İstanbul Kağıthane’deki Ahmet Çuhadaroğlu Ortaokulu’nda veli gruplarına “aile sabah namazı” projesiyle ilgili bildirimler geldi. Açıklamada, Eğitim Destek Platformu Sivil Toplum Kuruluşları (TÜGVA, Ensar Vakfı, Lider, Eğitim-Bir Sen, AGD, Hayrat Vakfı, İHH, Cihannüma İMH), Kağıthane Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüklerin destek aldığı belirtildi. projeye dahil oldu.

Evrensel’den Nisa Sude Demirerl’in haberine göre, açıklamada programın ayrıntıları yer alıyor: “İnşallah bu hafta Kağıthane’de bir mahallede ailece sabah namazı programımız başlıyor. “Namaza katılan 3 öğrencimize her hafta 3 bisiklet hediye edeceğiz, ayrıca namazdan sonra çay, simit ve çorba da ikram edeceğiz.”

‘HİÇ ÇAĞRI VEYA ÖDÜL DOĞRU DEĞİL’

Olayları gazetemize değerlendiren Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Sekreteri Cemal Bektaş, posterlerin veli gruplarında paylaşıldığını ancak kimin gönderdiğini bilmediklerini söyledi. Bektaş, bildiride belirli tarikat, cemaat ve vakıfların isimlerinin yer aldığını belirterek, “Mesajına göre bu faaliyetler belediye ile iş birliği içerisinde yürütülüyor.” Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir süredir cemaat ve tarikatlarla protokoller imzaladığını hatırlatan Bektaş, “Eğitim Sen olarak bu protokollerin tamamına itiraz ediyoruz ve dava açıyoruz. “Çocukları aileleriyle birlikte dua etmeye çağırmak ve ödül vermek bir dayatmadır ve pedagojik olarak doğru değildir” dedi.

‘YOKSULLUĞU KULLANIYORLAR’

Çocukların son dönemde okullarda temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirten Bektaş, “Kantin çok pahalı, yemekten sonra su bile alamayan çocuklar var. Veya kıyafetleri yıpranan çok sayıda çocuk var. “Bu sorunları çözmek yerine çocuklara okullarda bedava yemek vermek, servisleri ücretsiz yapmak, çocuklara burs vermek yerine bu tür şeyleri teşvik ediyorlar.” “Gelirsen sana ödül olarak bisiklet vereceğim” diyerek yoksulluğu ve yoksulluğu gideriyor.

‘CUMAYA GETİREN YÖNETİCİLER VAR’

Eğitimde devletin önceliğinin dindar bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten Bektaş, “Çevreme duyarlıyım, değerlerimi koruyorum (ÇEDES)” projesini hatırlatarak, “Bunu teyit edemedik” dedi. Henüz bu mesajlar Kağıthane’deki diğer okullardaki veli gruplarına gitmiş olabilir. Muhtemelen uygulanmaktadır. Ancak Beşiktaş’taki bazı okullarda müdürlerin çocukları cuma namazına götürdüğü söyleniyor. Bunlar ciddi tehlikeler” dedi. (HABER MERKEZİ)

haber-arguvan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu