Ekonomi

Deutsche Bank vergi öncesi kârını açıkladı: 1,9 milyar Euro’ya yükseldi

Almanya’nın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank, 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Buna göre banka, vergi öncesi kârını ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12 artırarak 1,9 milyar euroya yükseltti. yılında, kurumsal müşteri operasyonlarındaki yüksek faiz oranlarından elde edilen gelir, yatırım bankası gelirlerindeki düşüşü telafi etti. Böylece banka, 2013’ten bu yana en yüksek üç aylık vergi öncesi kârını açıkladı.

Hissedarlara atfedilebilir net kâr, ilk çeyrekte 1,06 milyar Euro’dan 1,16 milyar Euro’ya yükseldi. Piyasalarda bu tedbirin yaklaşık 977 milyon euroya düşmesi bekleniyordu.

Bankanın yatırım bankacılığı biriminin geliri de ilk çeyrekte yüzde 19 düşüşle 2,7 milyar avro oldu.

Net gelir %5 arttı

Deutsche Bank’ın bu yılın ilk çeyreğindeki net geliri, 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 5 artışla 7,7 milyar euro oldu.

Banka, önümüzdeki yıllarda maliyetleri daha da düşürmek için müşterilerle temas halinde olmayan çalışan sayısını azaltabileceğini de belirtti.

İngiliz bankası Barclays’in karı yılın ilk çeyreğinde beklentileri aştı. İngiltere’nin en büyük beş bankasından biri olan Barclays, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı.

Buna göre bankanın bu dönemdeki toplam gelirleri geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 11 artarak 7,2 milyar liraya ulaştı. Bu artışta tüketici harcamaları ve ödemelerdeki yüzde 47’lik büyüme etkili oldu.

2.6 milyar lira

Barclays’in ilk çeyrek vergi öncesi karı yüzde 16 artarak 2,6 milyar sterline (3,2 milyar $) yükseldi.

Analistlerin beklentileri, bankanın bu dönem için vergi öncesi karının 2,2 milyar sterlinde kalması yönündeydi. Bankanın 2022’nin ilk çeyreğinde vergi öncesi karı da 2,2 milyar sterlin oldu.

solhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu