Haber

Bağnaz Yahudiler İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa’yı bastı

İsrail polisi eşliğinde onlarca fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan habere göre, fanatik Yahudiler çok sayıda İsrail polisinin koruması altında Aksa Mağara Kapısı’ndan Harem-i Şerif’e girdi.

Bağnaz Yahudiler, baskın sırasında Mescid-i Aksa’nın avlusunda tören düzenledi.

İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994’te imzalanan barış antlaşmasına göre Mescid-i Aksa, Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Hazretler Bakanlığı’na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin himayesi altındadır.

Ancak 2003 yılından bu yana İsrail’in tek taraflı kararıyla Yahudiler, yönetimin izni olmaksızın polis eşliğinde kutsal türbeye giriyor.

Bu kayıtları baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

İsrail güçleri 9 Filistinliyi gözaltına aldı

Öte yandan İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ün çeşitli yerlerinde toplam 9 Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu.

Filistin resmi ajansı WAFA’da yayınlanan haberde, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ün birçok yerinde Filistinlilere yönelik tutukluluklarının devam ettiği belirtildi.

Beytüllahim’de Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine bağlı Yabud kasabasında 3 Filistinlinin konutuna düzenlenen baskında Noah Teysir Hamemira (16) ve Muhammed Nadir (18) ile Muhammed Yadir Derviş gözaltına alındı. işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Al-Isaviyya kasabasında. fiş.

İsrail güçleri ayrıca Batı Şeria’nın çeşitli noktalarında 3 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık konutlara baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlileri çeşitli suçlamalarla gözaltına alıyor. Zaman zaman Filistinlilerin ve baskınlara tepki gösteren İsrail askerlerinin arasında olaylar yaşanıyor.

habertefenni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu