Haber

Avrupalı ​​siyasetçilerden Ukrayna’ya taziye mesajları

Ukrayna’nın Brovary kentinde meydana gelen helikopter kazasında aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, Birinci Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin ve Bakanlık Müsteşarı Yurii Lubkovich’in de bulunduğu 6 bakanlık yetkilisinin hayatını kaybetmesinin ardından çok sayıda Avrupalı ​​siyasetçi Ukrayna için taziyelerini iletti.

Ukrayna’nın Brovary kentinde meydana gelen helikopter kazasında aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, Birinci Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin ve Bakanlık Müsteşarı Yurii Lubkovich’in de bulunduğu toplam 14 kişi hayatını kaybetti. 6 bakanlık görevlisi Kazanın ardından aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Konseyi Lideri Charles Michel’in de bulunduğu çok sayıda Avrupalı ​​siyasetçi taziye mesajları yayınladı.

AB’den peş peşe taziye mesajı geldi

Avrupa Konseyi Lideri Charles Michel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky’yi “Avrupa Birliği’nin mükemmel bir dostu” olarak nitelendirerek, “Brovary’de meydana gelen trajik helikopter kazasının ardından acı içindeyiz” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, savaşın parçaladığı Ukrayna’nın kalbinde bir trajedi yaşandığına ilişkin ifadeleri kullanarak, “Brovary’de meydana gelen helikopter kazasının ardından tüm ülkeye başsağlığı diliyorum. Kurbanların aileleri, Zelenskiy ve tüm ülke sizinle birlikte yastayız.” .

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de sosyal medya hesabından Ukrayna için paylaşımlarda bulunmayı unutmadı. Brovary’deki helikopter kazasının çok sayıda insanın hayatına mal olan korkunç bir trajedi olduğunu belirten Borrell, “Bu acı dolu anda Ukrayna halkının yanındayız, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Avrupalı ​​liderlerden taziye mesajları

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky’nin trajik ölümü nedeniyle üzgünüm. Bütün niyetim, bu olayda hayatını kaybeden çocuklar ve aileleriyle birlikte. Anaokulunun yakınında meydana gelen korkunç olay.”

Almanya Cumhurbaşkanı Olaf Scholz, kazanın ardından yaptığı paylaşımda, “Bu üzücü günde kanımız, kurbanların ve yaralıların aileleri ve bugün İçişleri Bakanı’nı kaybeden Zelenskiy ile birliktedir” dedi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, çok sayıda Ukraynalı siyasetçinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili de, “Kiev yakınlarında bir helikopterin düştüğü ve aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı’nın da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. ” – BRÜKSEL

gunyuzuhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu