Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi çevre projeleriyle örnek teşkil ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Çevre Dostu Çiftçi Kart’ projesi diğer illere de örnek teşkil ediyor. Çanakkale’de Vatandaşlık Derneği tarafından düzenlenen “Daha Fazla Sorumluluk, Daha Az Plastik” çalışmasında tüm taraflarıyla ele alınan “Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesine katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale’de Yurttaşlar Derneği ile uyum içinde yürütülen “Daha Fazla Sorumluluk, Daha Az Plastik” projesi kapsamında Kazdağları ve Edremit Körfezi’nde pestisit kullanımından kaynaklanan plastik kirliliğinin yönetilmesini sağlamak için çalışma düzenlendi. Derneğin daveti üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Çevre Dostu Çift Kart” projesi ile arama ve ağ kurma toplantısına katıldı.

ÖRNEK OLACAK

Toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Sıfır Atık ve Çevre Eğitimi Şube Müdürü Fulya Koral, “Çevre Dostu Çift Kart” projesi hakkında sunum yaptı. Koral, çevre ve doğa dostu projeleriyle öne çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin pilot bölge olan Kumluca’da 7 ayda 1408 çiftçiden 1150 kilogram tarımsal ambalaj atığı topladığını söyledi. Koral, halkın katılımıyla desteklenen ve büyük ilgi gören projeyi, örtü altı tarımın en değerli merkezi olan Antalya’da kent geneline yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesinin Kazdağları ve Edremit Körfezi’nde tarım ilacı paketlerinden kaynaklanan plastik kirliliğinin önlenmesi için değerli bir örnek olabileceği belirtildi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu