Haber

AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay, deprem bölgesinde koordinasyon görevlisi olarak çalıştı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Parıltı Günay, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgeye giderek uyumlaştırma görevi yürüttü.

Günay’ın iletişim bürosundan yapılan açıklamaya göre, Milletvekili Günay’ın Hatay’daki AFAD Koordinasyon Merkezi ve çadır kentlerde incelemelerde bulunduğu, bazı milletvekillerinin sahadaki çalışmalarıyla ilgili görevlerini yerine getirdiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Günay, bireysel girişimlerden ziyade koordinasyon içinde çalışmanın önemli olduğunu belirterek, bu kapsamda Hatay Belen Koordinasyon Merkezi’ne atandığını belirtti.

Günay, depremden etkilenen İskenderun ve Arsuz’da da görev yürüttüğünü belirterek, şöyle devam etti:

“Koordinasyon şemasında herkesin görev yeri ve sorumlulukları belirleniyor. Her ilde 2 genel başkan yardımcımız ve bakanımız var. Uyum bağlantı gruplarımızda anlık bilgi ve bildirimler paylaşılıyor, kaymakam ve yardımcılarımız ekipleri hızla yönlendiriyor ve müdahale ediyor.” Diğer görevimizde ise birim, şahıs ve memurlar yardım gönderecekler.Amacımız toplum kuruluşları ile ihtiyaç sahiplerini koordine etmekti.Bu kapsamda gelen yardımları Eskişehir Valiliği ile uyum içinde, takviye birliklerine yönlendirdik. şahsi bağlardan kaynaklanan iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaç sahibi ilçe hatta köylere yaptığı yardımlar.Valiliğimiz hem hava koridoru hem de karayolu yanında demiryolu koridoru oluşturdu.Özellikle hava koridoru isteyenler için çok faydalı oldu. ilk günlerde acil ihtiyaç var.”

Günay, sahada çalışırken hem ekipleri hem de depremzedeleri en çok olumsuz etkileyen unsurlardan birinin bilgi dezenformasyonu olduğuna dikkat çekti.

Günay, bölgeden döndüğünde sosyal medya paylaşımlarını inceleme fırsatı bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Uzaktan yorum yapanlar da orada bulunanlar kadar hatalı ve sorumlular. Yollara yorum yapanlar var. Osmaniye, Nurdağı, Pazarcık, Gölbaşı, Malatya, Hatay’ın ortasından ve ilçelerinden geçtim. , Antakya’da sonra Elazığ’a yolum üzerinde.Yollar onarıldı,dolduruldu, ulaşım kesintisiz sağlandı.Bazı olağan yerlerde üzüntüler yaşandı.Sarpın büyüklüğünden sonra bazen artçı sarsıntılardan zarar gören yollar oldu.Biz Hatay’da fay sınırına kadar zeminin nasıl yarıldığını ve çatlakların açıldığını gördüm ama bu yollar da hızla onarıldı ve yeniden kullanıldı.

Asrın musibetini devlet ve milletin birlikte aşacağını belirten Günay, herkesin bir misyonu olduğunu ve bu misyon bilinciyle hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

sahinbey-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu