Haber

Zonguldak TTK’nın açılımı nedir? Zonguldak’ta kaç maden var? İşte mayınların listesi!

Zonguldak Ereğli ilçesinin Kandilli mevkiinde TTK’ya bağlı Armutçuk İşletmesi’ne ait madende çökme meydana geldi. Zonguldak TTK’nın açılımı ve Zonguldak’ta kaç tane maden bulunduğu gündemde. Vatandaşlar merakla mayınların listesini araştırıyor. Zonguldak TTK’nın açılımı nedir? Zonguldak’ta kaç maden var? İşte mayınların listesi! Detaylar haberimizde…

ZONGULDAK TTK’NIN DURUMU NEDİR?

Türkiye Taşkömürü İşletmesi 1983 yılında 96 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kurulmuştur. Kurumun amacı taşkömürü madenciliğidir. Kuruma bağlı 5 kurum bulunmaktadır. Bunlar Armutçuk Enstitüsü, Kozlu Enstitüsü, Üzülmez Enstitüsü, Karadon Enstitüsü, Amasra Enstitüsü olup ayrıca Zonguldak Merkez’de Beyaz Saray olarak bilinen bir Genel Müdürlük bulunmaktadır.

ZONGULDAK’TA KAÇ MADEN VAR?

Zonguldak ilindeki madenlerin detaylı listesine ulaşmak için. Ülkemizin en değerli taşkömürü sahası Zonguldak ilinde bulunmaktadır. İl sanayisinde önemli bir yer tutar ve istihdam kaynağı oluşturur. Zonguldak ilinde üretilen taşkömürü, demir çelik fabrikalarında ve termik santrallerde kök üretiminde kullanılmaktadır.

MADEN LİSTESİ

MANGANEZ (Mn)

Ereğli-Ramazanlı, Kızılanba Yatağı

Devrek-Yiyici Zirvesi Manganez oluşumu.

Chiferton (Chif)

Merkez-Kozlu-Ontemmuz Sahası

Merkez-Kilimli-Karadon Yatağı

Merkez-Kokurdan sahası

Alakalı haberler

?? Zonguldak

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk madeninde bugün saat 13.45 sıralarında çökme meydana geldi.

Enkaz altında personelin bulunduğunun ihbarı üzerine olay yerine #AFAD, @EmniyetGM, @gendarmerie, 112 sağlık, itfaiye ve TTK kurtarma ekipleri sevk edildi.

— AFAD (@AFADBaskanlik) 13 Eylül 2023habercankaya.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu