Haber

Venezuela’daki yolsuzluk soruşturmasında 9 kişi daha tutuklandı

Venezuela’da Petroleum Company’ye (PDVSA) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 9 kişi daha gözaltına alındı.

Telesur internet sitesinde yer alan habere göre Başsavcı Tarek William Saab, 9 PDVSA yetkilisinin yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Hükümetin yolsuzluk iddialarına açıklık getirmek için kararlı bir takviyede bulunduğunu hatırlatan Saab, “Şu ana kadar zimmete para geçirme ve yolsuzluktan 42 kişi gözaltına alındı.” terimini kullandı.

Gözaltına alınanlar arasında hakimler, üst düzey kamu görevlileri ve iş adamlarının olduğu paylaşıldı.

Saab, 26 Mart’ta yaptığı açıklamada, yolsuzluk soruşturması kapsamında çok sayıda lüks araç ve uçağın da aralarında bulunduğu çeşitli delillere el koyduklarını belirtmişti.

Ne olmuştu

Venezuela Petrol Bakanı Tareck El Aissami, Venezüella Petrol Şirketi’ne (PDVSA) yönelik yolsuzluk soruşturması nedeniyle 21 Mart’ta istifasını açıklamıştı.

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Genel Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello da yaptığı basın açıklamasında, konu yolsuzluk olduğunda kim olursa olsun herkesin karşısına çıkacaklarını söyledi.

Devlet tarafından yürütülen VTV raporuna göre, Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Polisi, eski Ulusal Kripto Varlıkları Müfettişliği (SUNACRIP) Başkanı Joselit Ramirez’in yanı sıra iki yargıç ve bir belediye başkanını 21 Mart’ta yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına aldı. PDVSA.

Devlet Lideri Nicolas Maduro, Başsavcılık ve tüm makamların aktif iş birliği ile süreci yürüttüğünü belirterek, “Doğru ve büyük bir görev üstlendik, halktan çalanlarla nerede olurlarsa olsunlar, nerede olurlarsa olsunlar mücadele edeceğiz. nereden ve neye inanırlarsa inansınlar.” terimini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu