Haber

Tarım kampı öğrencilerinden Bodrum Belediyesi’ne ziyaret

MUĞLA (İGFA) – 2023 4. Dönüş Gençlik ve Tarım Kampı’nın son gününde Muğla’nın Bodrum ilçesinde tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden öğrenciler, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Kampa nereden katıldıklarını ve kamp süresince yaşadıklarını anlatan katılımcılar, Bodrum Belediyesi’ne ve Önder Ahmet Aras’a teşekkür etti.

Bir hafta boyunca gençlerin deneyimlerini, fikirlerini ve önerilerini dinleyen Önder Ahmet Aras, Gençlik ve Tarım Kampı projesinin çok değerli olduğunun altını çizerek, “Türkiye’nin dört bir yanından ve çeşitli üniversitelerden katılımcılar burada yerel halkla bütünleşiyor. ve bölgeyi tanıyalım.İsmail Hakkı Tonguç Ziraat Mektebimiz Köy Enstitülerine benziyor.Eğitim olarak tabi ki yapamıyoruz.En azından bir referans yapalım dedik.Her yerden arkadaşlar Anadolu burada karışıyor ve ortaya güzel bir atmosfer çıkıyor, bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

İlki Temmuz 2021’de düzenlenen Garaova Gençlik ve Tarım Kampı’na bugüne kadar Türkiye’nin farklı üniversitelerinde öğrenim görmüş ve mezun olmuş 450 öğrenci katıldı. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, tarım faaliyetleri başta olmak üzere bölgenin tarihi ve turistik bölgelerini gezerek Bodrum’un farklı yönünü gençlere aktardıklarını belirterek, öğrencilerin yanı sıra farklı sivil toplum kuruluşlarıyla da tarım kampı faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. . Tarım kampında bugüne kadar öğrenciler dışında 310 kişinin çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiğini belirtti.

Uygulamalı ve teorik eğitimlerin sonunda Lider Yardımcısı Tayfun Yılmaz, geçtiğimiz günlerde hasat edilen lavantaların damıtma merkezinde lavanta yağı üretimini de deneyimleyen gençlere sertifikalarını verdi.

Kampa katılan güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinin öncülüğünde kamp alanındaki bazı yapıların Bodrum’a özel fotoğrafları çekildi. Sürdürülebilir tarım, tıbbi ve aromatik bitkiler, tohumluk, arıcılık, seracılık, temel gıda güvenliği ve hijyeni, temel gıda güvenliği ve hijyeni, temel gıda güvenliği ve hijyeni, temel gıda güvenliği ve hijyeni, temel gıda güvenliği ve hijyeni, temel gıda güvenliği Ziraat mühendisleri akademisyenler ise bitki savunma gibi birçok alanda eğitim veriyor.

Her dönemde yoğun bir uygulama talebinin olduğu Gençlik ve Tarım Kampı’nda kurulan tek kişilik çadırlarda barınma, kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri ile diğer ihtiyaçlar Bodrum Belediyesi tarafından karşılanıyor.

camlihemsinhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu